Aktywne Wpisy
WielkiNos +484
Juleczka czuje się lepsza od ludzi ze wsi, bo powiększyła sobie usta.
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow #p0lka
Mia900 +35
Hej Mireczki, czy jest tu jakiś miły #niebieskipasek chętny do zapoznania? (。◕‿‿◕。)
Lata lecą, samotność doskwiera coraz bardziej, więc spróbuję swojego szczęścia tutaj. To chyba dobry pomysł, bo bardzo chciałabym mieć chłopa wykopka.
Krótko o mnie:
- 28 lvl w tym roku, choć ponoć nie wyglądam na tyle,
- wzrost, ok. 166 cm, brak ulaństwa (staram się zdrowo odżywiać i coś tam ruszać),
- po
Lata lecą, samotność doskwiera coraz bardziej, więc spróbuję swojego szczęścia tutaj. To chyba dobry pomysł, bo bardzo chciałabym mieć chłopa wykopka.
Krótko o mnie:
- 28 lvl w tym roku, choć ponoć nie wyglądam na tyle,
- wzrost, ok. 166 cm, brak ulaństwa (staram się zdrowo odżywiać i coś tam ruszać),
- po
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@mickpl pomozesz ?
Odsetki są naliczane codziennie od pozostałego do spłaty kapitału.
Na przykładzie mojego kredytu - w tej chwili rata 1400 zł. Mogę skrócić okres kredytowania z 2048 na 2043 czyli o 5 lat. Rata wzrosłaby do 1600 zł (i zmieniłby się stosunek kapitału do odsetek, wiadomo).
I teraz gdybym zamiast skrócenia po prostu co miesiąc nadpłacał różnicę pomiędzy aktualną ratą, a ratą 1600 to zapłaciłabym
@bylembordo: Ale ty mówisz o banku a nie o produkcie samym w sobie.
Ja napisałem o produkcie i akurat jego prostota i NA SZCZESCIE umozliwienie obsługi nadpłaty online,
@Krupier: Ma OGROMNE ZNACZENIE i JEST OGROMNA ROZNICA
Przykładowo:
Kredyt na 300k, 30 lat, rata 2k
Po 10 latach na oko masz 90k odsetek i 60k kapitału spłacone.
Idziesz do banku, zanosisz im 30k JEDNORAZOWO i mowisz, prosze mi skrócic okres kredytowania.
Bank ksieguje i masz w skrocie i zaokragleniu
@bylembordo: Pisz te reklamacje co miesiąc, profilaktycznie :) Może Ci spłacą połowę kredytu tymi zwrotami xD
@Bigbluee: Nie masz racji. Jeśli zmniejszasz ratę i w kolejnych miesiącach nadpłacasz ciągle o tę różnice, jaka wychodzi Ci przy obniżeniu raty to wychodzi na to samo - to, że kredyt masz na milion
Proszę nie powielać mitów i nie wprowadzać innych w błąd. Nie ma to żadnego znaczenia, koszty są takie same zakładając regularne nadpłaty tak jak pisałem powyżej.
Jak bank nie daje możliwości nadpłaty co miesiąc to #!$%@? nie bank. No, ale to Pekao, wiem że są sto lat za Murzynami w wielu kwestiach (chociaż ROR mają w porządku).
Aczkolwiek z tego co napisałeś to
Czy wy czytacie ze zrozumeiniem ??
@GOHAN: NIKT O TYM NIE PISZE. NIKT TAKIEJ INFORMACJI NIE PODAŁ ŻE SPŁACA CO MIESIAC!!! TAKIE COS NIE WCHODZI W GRE !!!!!! DLACZEGO OPISUJESZ SYTUACJE O KTÓRĄ NIKT NIE PYTA A PRZYPADEK OPISANY PRZEZ OPA RÓWNIEZ MOWI O JEDNORAZOWEJ WPŁACIE A NIE O COMIESIECZNEJ
Inaczej - masz 50k na nadpłatę. Możesz wrzucić wszystko i skrócić okres kredytowania, możesz z tego co miesiąc podbierać na nadpłacanie ze zmniejszeniem raty. Koniec końców odsetki będziesz mieć takie same, a kredyt skrócony o tyle samo czasu.
Kiedy ktoś ( @DeoLawson ) powie Ci, że jesteś koniem - daj mu w mordę.
Kiedy ktoś po raz drugi ( @GOHAN ) powie Ci, że jesteś koniem - nazwij go osłem.
Kiedy ktoś po raz trzeci ( @Krupier ) powie Ci, że jesteś koniem - zacznij myśleć o zakupie siodła....
@GOHAN: ZAZWYCZAJ.......... I znowu to samo. Zamiast ustosunkowac sie do tego co tu, to gdybanie.
Tak, przy obnizeniu raty, jest potrzebny aneks w Pekao.
Kto został wyjaśniony ?
Przecież wyjasniłem tam DOKŁADNIE TO SAMO co tutaj. I dalej przestałem dyskutować bo nie ma sensu skoro ty swoje a ja swoje.
Następny krok aby Wam
@Krupier: I po raz 3 piszesz nie na temat.
3 razy pisałem: NIE MA NADPŁACANIA CO MIESIAC W TYM PRZYPADKU.
NIe bierzemy tej opcji pod uwage a kazdy tu z uporem maniaka pisze o comiesięcznym nadpłacaniu.........
A wszyscy odpisują o nadpłacaniu co miesiac.
NIkt też nie ustosunkował się do przykładu nr2 jaki przytoczyłem gdzie jest dokładnie taka sama zasada. Zanosimy
@masqu88: Oczywiście że nie. Chyba że TWOJA umowa stanowi inaczej.