Wpis z mikrobloga

Jak tam u was od wprowadzenia nowych stref parkowania. Trochę czasu minęło. Jest zmiana na lepsze?
U mnie bez zmian, z tendencją w stronę "jest gorzej". Mówię o okolicach ulicy strzeleckiej.

#katowice
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jar-mitryn ... Na strzeleckiej zawsze było do kitu jeszcze ten parking fajnie że go zlikwidowali bo był jak nie powiem:)
A generalnie to czego ludzie się spodziewali że auta wyparują na miejsce niektórych pojawiły się takie które do tej pory nie mogły się pojawić bo ludziom się nie opłacało ale jak niektórzy dostali w dupę to stwierdzili że wyrobią sobie kartę mieszkańca albo porzucą garaż na rzecz miejsca pod chmurką nic
  • Odpowiedz
  • 0
@nudziarz123: mam ci zacytować argumentację miasta oraz wykopków że będzie super i że jest super ? Czy po prostu piszesz takie rzeczy po pijaku?
Było źle, jest gorzej, ale przynajmniej teraz odpłatnie. No super mentalność. Z takimi mieszkańcami to wladze miasta mogą być spokojne o stolki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@hmmmmmmv2: to może się ich spytaj? Nie wiem po co tu przyszedłeś z tymi pytaniami. Szukałeś na siłę miejsca żeby się wygadać na temat który cię gniótł? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jar-mitryn: czyli jakie masz rozwiązanie? Zburzyć wszystkie parki i zamienić na parkingi? To niska cena ale za to, żeby codziennie stać ponad dwie godziny w korkach?
  • Odpowiedz
@jar-mitryn ... Mi nic nie musisz cytować ja patrzę na to trochę z boku po prostu.
Są miejsca które mam okazję obserwować i widzę co się zmieniło ale zachowam to dla siebie bo szkoda się rozpisywać.
Ale tak jak napisałem część ludzi do tej pory nie musiała korzystać z samochodów albo miała je gdzieś w garażach i siłą rzeczy te auta które zniknęły to na ich miejsce pojawiły się nowe no i każdy
  • Odpowiedz
@Lomana_LuaLua katowice mają problem z wyludnianiem i odpływem ludności. Jeżeli nowi ludzi wyraźnie chcą mieszkać w nowym budownictwie na padarewie bo inaczej kupią mieszkanie w Mysłowicach czy Tychach to powinno się na te inwestycje na paderewie pozwolić - nawet kosztem większych korków.
  • Odpowiedz
  • 0
@hmmmmmmv2:
@nudziarz123
@Ranger
Ale zdajecie sobie sprawę że prowadzicie dyskusje na temat o który nie pytałem? Czy możecie w końcu odpowiedzieć na pytanie, a nie doszukiwać się powodów do kłótni, albo pisania elaboratów nie ma temat.
Nie obchodzą mnie wasze opinie na ten temat, nie o to pytałem. Jak bardzo brakuje wam atencji to się wyżalcie na jakiejś grupie fb albo załóżcie sobie Instagram
Poczytajcie sobie o czymś takim
  • Odpowiedz
@jar-mitryn: komentujemy to co napisales tutaj, bo - jak sama nazwa wskazuje - od tego sa komentarze:

@nudziarz123: mam ci zacytować argumentację miasta oraz wykopków że będzie super i że jest super ? Czy po prostu piszesz takie rzeczy po pijaku? Było źle, jest gorzej, ale przynajmniej teraz odpłatnie. No super mentalność. Z takimi mieszkańcami to wladze miasta mogą być spokojne o stolki ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
  • 0
@hmmmmmmv2: to była odpowiedź na zaczepkę.
Ja zadałem pytanie, na które nadal nie odpowiadasz.
Gdyby tylko chciało się wam pomyśleć 5 minut co i do kogo gadacie , ehh.
Czy mam sam to wytluszczyć, mimo że nie jest to tematem pytania?
No dobra:
Od zawsze jestem zwolennikiem zmniejszenia ilości samochodów w miastach, ale tacy jak wy zawsze muszą widzieć wszędzie spisek i potrzebę
  • Odpowiedz
@hmmmmmmv2 ale to nie jest tylko kosztem większych korków, ale też kosztem obecnych mieszkańców konkretnych osiedli. Co potem przekłada się paradoksalnie nie na przypływ nowych mieszkańców, ale odpływ starych. Ludzie na wynajmie nie są targetem miasta, bo nie płacą tu podatków
  • Odpowiedz
  • 0
@hmmmmmmv2: wybacz ziomek, obrażania w moich wpisach nie będzie. Osobiste przytyki na takim poziomie to możesz w innym towarzystwie rzucać.
Jak będziesz miał w końcu ochotę odpowiedzieć na to proste pytanie to zapraszam.
  • Odpowiedz
@stanleyek: Jesli chodzi Ci o moj post na temat Paderewy to prawda co piszesz, ale niestety mamy duze fragmenty srodmiescia i okolic, ktore wygladaja jakbysmy sie przeniesli do Polski B sprzed 30 lat (np okolice Pulaskiego, 1 Maja/Dudy Gracza) - jezeli blokujemy inwestycje w tych miejscach z powodu zbyt duzego ruchu to one juz na zawsze beda tak wygladac, bo uwierzcie mi, ze miasto juz nigdy nie bedzie mniej zakorkowane.
  • Odpowiedz
@jar-mitryn: Mocne slowa jak na kogos kto juz w pierwszej odpowiedzi obraza czyjas mentalnosc, nazywa wypowiedz pisaniem po pijaku, a potem wprost mowi, ze nie obchodza go komentarze innych.
  • Odpowiedz
@hmmmmmmv2 3/4 kamienic w mieście wygląda jakby miało być do wyburzenia - i tu masz pole do popisu dla deweloperki. No ale to większe koszty, więc nikt się w to nie bawi. A np Nowy Welnowiec, który będzie budowany przez Uszoka, to dopiero będzie patologia. Strefa śródmiejska poza centrum miasta, w całkowicie nowo wybudowanym osiedlu - jaki w tym cel poza maksymalizacją zysku? Dlaczego miasto w ogóle zmienia studium pod dewelopera,
  • Odpowiedz
@stanleyek: Zupelnie sie z tym nie zgadzam. W Katowicach wyksztalcilo sie pare miejsc do ktorych ciagnie nowych ludzie - np. Bazantow, Strefa Kultury czy Paderewa/3 Stawy. Jezeli zabronisz im tam mieszkac bo maja isc do kamienic (a nie wiem jak chcesz jeszcze do tego zmusisc prywaciarzy do remontowania tych kamienic) to po prostu wybuduja dom na zadupiu 30km od Katowic i miasto straci kolejnych mieszkancow a zyska kolejne korki bo
  • Odpowiedz