Aktywne Wpisy
Kagernak +444
Wizyta Dudy i Tuska w Waszyngtonie, ja to olewałem bo uważałem, że to tylko kurtuazyjna wizyta lub po prostu Amerykanie chcą nas pouczyć, tak też widziałem w różnych przewidywaniach co to będzie. Parę minut temu patrzę sobie co tam nudnego powiedzieli.
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
Pan_Slon +232
#bekazlewactwa #polityka #sejm
A w komentarzach pod wpisem na wykopie:
@stan-tookie-1: A tak, normalna sprawa, chodzić po sejmie i mówić, że unosi się w nim zapach kobiety xD
@johny-kalesonny: No jak przepuszczam kobietę w drzwiach to gwałcę jej godność tak? :))) a jak niosę więcej zakupów ze sklepu to obrażam ją? xD Przyślij mi swoją kobietę, zapłacę, za tydzień mi przyjeżdża szafa, niech mi ją pomoże skręcić... bo nie liczę że ty byś potrafił mi pomóc.
@johny-kalesonny: Te no to co to za równość? Równość w radach nadzorczych, ale w fizycznej pracy już nie? xDDD
Ale jesteś żałosny, nie jesteś za równością tylko półrównością, obrażasz kobiety.
@Cogito-sum: W sensie traktujesz kobiety jak dzieci i dziwisz się, że ktoś się śmieje z Twojego dziaderstwa? xD
@Cogito-sum: Dosłownie dwa komentarze wyżej pisałem o traktowaniu kobiet jak własności xD
@Cogito-sum: Parytety służą do zmian środowisk decyzyjnych, a nie do tego, by kobiety mogły pracować w kopalni węgla xDDDDDDDDDDDD
@johny-kalesonny: Ty masz zajoba, jakbym ci napisał "Przyślij swojego kumpla" to by znaczyło że kumpel jest twoją własnością? xDDD Poczytaj co to jest język potoczny. :)))
@Cogito-sum: Nie xD Wiesz jak działa ten język polski w ogóle? xDDD
@johny-kalesonny: dlaczego kłamiesz?
@johny-kalesonny: czyli oficjalnie parytety mają ulepszać pozycję kobiet, a nie wyrównywać szansę?
Nie chodzi mi tu o jakieś #!$%@? w stylu kobiety do kopalni, ale można wprowadzić parytety w typowo kobiecych zawodach, urzędniczki, sekretarki, albo praca na kasie?
Dlaczego młody facet ma
@stan-tookie-1: Nie no, nie brońmy takiego zachowania. To nie jest komplement i to nie jest ok zachowanie, które można zignorować. Jak chcemy pracować w zróżnicowanych zespołach, to powinniśmy się też odpowiednio zachowywać. Takie zachowanie nie jest tolerowane w pracy dla przykładu.
@Kajtosz: To nie jest kłamstwo, 90% sprawców przemocy domowej to faceci. To globalne zjawisko. W sensie zawsze to może być też globalny spisek przeciwko cywilizacji białego człowieka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kajtosz: Parytety mają służyć do dywersyfikowania środowisk decyzyjnych, by np. o aborcji i prawach kobiet nie rozmawiały same dziady borowe w Sejmie. Tak samo działa to
@johny-kalesonny: przecież wkleiłem statystyki z CBOS, 22% mężczyzn i 21% kobiet doświadczyło przemocy domowej.
Według badań z USA w związkach jednopłciowych więcej przemocy doświadczają lesbijki (44%) niż geje (26%).
@johny-kalesonny: tylko, że te dziady borowe zostały wybrane w 50%
Mężczyźni również są dyskryminowani i traktowani jak bankomaty.