Wpis z mikrobloga

Wystarczy traktować kobiety na równi z facetami - ale dla prawaków to jest #!$%@? zadanie nie z tego świata xD.

@johny-kalesonny: No jak przepuszczam kobietę w drzwiach to gwałcę jej godność tak? :))) a jak niosę więcej zakupów ze sklepu to obrażam ją? xD Przyślij mi swoją kobietę, zapłacę, za tydzień mi przyjeżdża szafa, niech mi ją pomoże skręcić... bo nie liczę że ty byś potrafił mi pomóc.
No jak przepuszczam kobietę w drzwiach to gwałcę jej godność tak? :))) a jak niosę więcej zakupów ze sklepu to obrażam ją? xD

@Cogito-sum: W sensie traktujesz kobiety jak dzieci i dziwisz się, że ktoś się śmieje z Twojego dziaderstwa? xD

Przyślij mi swoją kobietę

@Cogito-sum: Dosłownie dwa komentarze wyżej pisałem o traktowaniu kobiet jak własności xD

za tydzień mi przyjeżdża szafa, niech mi ją pomoże skręcić... bo nie liczę
johny-kalesonny - >No jak przepuszczam kobietę w drzwiach to gwałcę jej godność tak? ...
@johny-kalesonny to najprawdopodobniej się tak nie wydarzyło że jakiś gość chodził i każdemu tak gadał. Tylko jakieś specyficzne zdarzenie i można po prostu przyjąć komplement i po temacie. Ktoś ci powie w pracy że ładnie wyglądasz to nie musisz tracić czasu i emocji na oburzanie się.nie wodze scenariusza w którym ktoś ma coś negatywnego na myśli mówiąc że czuje kobiece perfumy. Od biedy jak było coś grubszego to niech babeczka idzie na
ale też są w 90% ofiarami przemocy domowej,

@johny-kalesonny: dlaczego kłamiesz?

Parytety służą do zmian środowisk decyzyjnych, a nie do tego, by kobiety mogły pracować w kopalni węgla

@johny-kalesonny: czyli oficjalnie parytety mają ulepszać pozycję kobiet, a nie wyrównywać szansę?
Nie chodzi mi tu o jakieś #!$%@? w stylu kobiety do kopalni, ale można wprowadzić parytety w typowo kobiecych zawodach, urzędniczki, sekretarki, albo praca na kasie?

Dlaczego młody facet ma
Kajtosz - >ale też są w 90% ofiarami przemocy domowej,

@johny-kalesonny: dlaczego kł...

źródło: 1552209186_rfuzmg_fb_plus

Pobierz
Tylko jakieś specyficzne zdarzenie i można po prostu przyjąć komplement i po temacie.

@stan-tookie-1: Nie no, nie brońmy takiego zachowania. To nie jest komplement i to nie jest ok zachowanie, które można zignorować. Jak chcemy pracować w zróżnicowanych zespołach, to powinniśmy się też odpowiednio zachowywać. Takie zachowanie nie jest tolerowane w pracy dla przykładu.

Ktoś ci powie w pracy że ładnie wyglądasz to nie musisz tracić czasu i emocji na oburzanie
dlaczego kłamiesz?

@Kajtosz: To nie jest kłamstwo, 90% sprawców przemocy domowej to faceci. To globalne zjawisko. W sensie zawsze to może być też globalny spisek przeciwko cywilizacji białego człowieka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

czyli oficjalnie parytety mają ulepszać pozycję kobiet

@Kajtosz: Parytety mają służyć do dywersyfikowania środowisk decyzyjnych, by np. o aborcji i prawach kobiet nie rozmawiały same dziady borowe w Sejmie. Tak samo działa to
To nie jest kłamstwo, 90% sprawców przemocy domowej to faceci.

@johny-kalesonny: przecież wkleiłem statystyki z CBOS, 22% mężczyzn i 21% kobiet doświadczyło przemocy domowej.
Według badań z USA w związkach jednopłciowych więcej przemocy doświadczają lesbijki (44%) niż geje (26%).

Parytety mają służyć do dywersyfikowania środowisk decyzyjnych, by np. o aborcji i prawach kobiet nie rozmawiały same dziady borowe w Sejmie.

@johny-kalesonny: tylko, że te dziady borowe zostały wybrane w 50%