Wpis z mikrobloga

Doradca kredytowy mi zasugerował trzy banki:
Pekao S.A, PKO BP i Santandera który może niedługo wejść na rynek, ale niekoniecznie.
Odradził mi Alior bo uznał że tam się długo czeka i ogólnie nie miał sugestii na trzeci bank jeśli Santander nie wejdzie do gry, bo uznał że to obniża rating czy coś.
Zapaliła mi się czerwona lampa trochę bo jak słucham i czytam ludzi to jakoś widzę inne sugestie banków, a tutaj mnie nawet nie pytał jak to chce spłacić tylko już decyzja podjęta bo to najlepsze opcje dla "nas". Trochę się mi zapaliła czerwona lampka i nie wiem czy słusznie.
#kredythipoteczny #bk2 #nieruchomosci #bezpiecznykredyt #kredyt2procent
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kremit: Nikt Ci nie powie czy dobrze wybrał bo nie wiemy jaki masz profil. Pod względem warunków cenowych wg mnie to najlepsze wybory, ale pozostaje kwestia twojej zdolności.
  • Odpowiedz
@Kremit: A to nie w pekao się długo czeka? Mi wstępnie sugerował PKO, mbank i alior, aczkolwiek jak wejdzie santander, to pewnie santander zamiast jednego z nich, bo mam u nich konto od lat
  • Odpowiedz
@Amucat: dziwi mnie że skoro kierował się kryterium "tak będzie najszybciej" to nie dał mbanku, a alior podał jako coś co trwa zbyt długo, do tego z reguły chyba składa się do 3 banków
  • Odpowiedz
@Kremit: wniosek do pekao sa złożyłem prawie 3 miesiacu temu, ciągle czekam na finalna decyzje XD
w PKO zlozylem 2-3 tyg temu i za chwile bede podpisywal umowe
mBank jest szybki, ale oferte jaka mieli miesiac temu była jedna z gorszych, wiec nawet jej nie brałem pod uwage
  • Odpowiedz
Zapaliła mi się czerwona lampa trochę bo jak słucham i czytam ludzi to jakoś widzę inne sugestie banków, a tutaj mnie nawet nie pytał jak to chce spłacić tylko już decyzja podjęta bo to najlepsze opcje dla "nas". Trochę się mi zapaliła czerwona lampka i nie wiem czy słusznie.

@Kremit: Składanie wniosków do więcej niż 3 banków nie jest często praktykowane. Może to budzić podejrzenia analityka i dodatkową weryfikację. Nie jest
  • Odpowiedz