Jest sens wymieniać wycieraczki na zimę? W sumie to lewe pióro niedomaga. Wycieraczki mają prawie 3 lata xD ale piecze mnie cebula wkładać boscha na zimę. Może po prostu kupic jakieś jedno tanie pióro i z głowy?
@zielony_goblin wymien na jakies oxiom albo matketowy zlom a po zimie wsadz cos lepszego. Jak jedna juz nie domaga to jeszcze porysuje szybe i będzie wiekszy problem niz 30 zl na pióra. Ja wychodze z założenia że wole częściej wymieniać na jakieś oxiom niż pchać wycieraczki z miliony monet i później cebulić :)
@xyz_xyz no właśnie myślę czy nie wsadzić tam jakiegoś badziewia z action xD @cwlmod wycieraczki w moim aucie to najmniejszy problem ( ͡º͜ʖ͡º) pogodziłem się z tym, że jeżdżę gruzem i szkoda mi każdej złotówki wydanej na to auto
@zielony_goblin hm mnie tam slabe wycieraczki strasznie irytuja wiec nie wiem, nawet gdybym mial szrota to kupil bym cos skoro stare juz zdychaja. Przez maze smuge jebniesz pieszego bo go nie zobaczysz wieczorem i bedzie problem i nerwy za ~50zl
@cwlmod ma oponach, klockach, olejach, płynach nie oszczędzam ani w aucie ani w motocyklu, ale wycieraczki to dla mnie kwestia 2 rzędna tak naprawdę bo skoro zbierają, a jedynie działają ciut gorzej to gdzie tutaj porównanie do opon sprzed nie wiem 10 lat? Tak naprawdę to jedynie lewa nie do końca zbiera i czasem przeskakuje, ale nie wiem czy to nie przez ramię dlatego myślę czy jest sens pakować 100 zł
@xyz_xyz nie tyle co smurza, a lewa przeskakuje i sam nie wiem czy to nie od ramienia bo już kiedyś z innymi wycieraczkami był ten sam problem. Pewnie zmienię i będzie spokój, ale tak mnie boli serce jak mam choćby 1 zł inwestować w to auto, że szok xD czekam tylko aż się rozleci i poszukam czegoś nowego
@zielony_goblin umyj pióra jakimś środkiem do czyszczenia hamulców czy coś. 2 lata temu kupiłem sobie wycieraczki bo stare zaczęły piszczeć i smużyć to z ciekawości je umyłem i nadal są dobre, a te co kupiłem nadal czekają na swoją kolej xD Nazbierało się brudu i nie chciały zbierać.
@zielony_goblin: A jak wydłubiesz sobie oko to też będziesz tylko nieco gorzej widział? Okres przejściowy zużycia wycieraczki jest dłuższy, ale idea oszczędzania na tym elemencie jest niepoważna. Na starym oleju można jeździć bardzo długo i co najwyżej kiedyś tam ci coś się zatrze.
Jak wycieraczka zaczyna tak rozmazywać, że w deszczowy wieczór nie jest w stanie mieć choćby porządnego okienka widoczności i w coś wjedziesz to będzie ci przykro.
#motoryzacja
Jak chcesz przycebulić to przetrzyj pióra WD40 to może się poprawią
Mało mądre jest by w okresie gdy są one najbardziej potrzebne, wstrzymywać się z zakupem. Jak będą zostawiać ci smugi to te smugi mogą zamarzać
@cwlmod wycieraczki w moim aucie to najmniejszy problem ( ͡º ͜ʖ͡º) pogodziłem się z tym, że jeżdżę gruzem i szkoda mi każdej złotówki wydanej na to auto
2 lata temu kupiłem sobie wycieraczki bo stare zaczęły piszczeć i smużyć to z ciekawości je umyłem i nadal są dobre, a te co kupiłem nadal czekają na swoją kolej xD
Nazbierało się brudu i nie chciały zbierać.
Jak wycieraczka zaczyna tak rozmazywać, że w deszczowy wieczór nie jest w stanie mieć choćby porządnego okienka widoczności i w coś wjedziesz to będzie ci przykro.
Poza