Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#praca #pracait #programista15k #pracbaza
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Ostatnio naszła mnie rozkmina, że nie chciałbym pracować do emerytury w IT. Obecnie lubię to co robię, ale nie sądzę, że mając 50-60 lat będzie mi się chciało siedzieć przy kompie i dyskutować o kolejnych ficzerach xD Kierowanie zespołem też mnie nie kręci. Najchętniej bym robił coś w ogóle nie związanego z IT. Nie wiem, może np. stworzenie i prowadzenie małego pensjonatu. Jak to wygląda u Was? Rozważacie z czasem dramatyczną zmianę branży?
@bastianbastiante: Już teraz mi się nie chce a co dopiero za 20-30 lat xD
@bastianbastiante: często mam taką rozkminę również. Zbliżam się do 40 i nie wiem, czy będę pracował w IT np. po 50, czy mnie młodzi nie wygryzą albo AI ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@thority: @bastianbastiante: @Cachorro: Każdy tak ma. Jak dobiłem do 30 to mówiłem, że nie wiem czy będę robił w IT po 40. Jestem po 40 i teraz rozkminka czy będę w IT po 50... a w sumie u mnie sporo gości w tym wieku ;)
Choć przyznam się, że z dev prysnąłem na arch (w główniej mierze). Ale to dalej IT,
Komentarz usunięty przez autora
@bastianbastiante: czasem o tym myślę. Ale za cholerę nie wiem co to miałoby być. Nie mam jako takich pasji a na rzeczy, które chciałbym może spróbować jest już za późno. Nie wiem jak ugryźć temat, żeby w ogóle zdecydować co innego robić.
@bastianbastiante: tak, siedzę w software od 13 lat i zastanawiam się nad całkowitym przejściem na produkcję urządzeń elektronicznych.