Aktywne Wpisy
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam wszystkich,
mam problem i nie wiem za bardzo co zrobić.
Mam małego synka <1r.ż. i żonę. Mieszkamy w Warszawie w 2 pokojowym mieszkaniu (należy do jej rodziców).
Mi się tu podoba ale żona strasznie ciśnie żeby kupić coś nowego. Mimo że oboje dosyć dobrze zarabiamy to wciąż przy dzisiejszych cenach byłoby to równoważne z kredytem na kilka lat. Ogólnie nie miałbym temu nic przeciwko, gdyby nie to że
Witam wszystkich,
mam problem i nie wiem za bardzo co zrobić.
Mam małego synka <1r.ż. i żonę. Mieszkamy w Warszawie w 2 pokojowym mieszkaniu (należy do jej rodziców).
Mi się tu podoba ale żona strasznie ciśnie żeby kupić coś nowego. Mimo że oboje dosyć dobrze zarabiamy to wciąż przy dzisiejszych cenach byłoby to równoważne z kredytem na kilka lat. Ogólnie nie miałbym temu nic przeciwko, gdyby nie to że
WykopX +26
#wroclaw Chwilę temu 17 latka przechodziła przez przejście dla pieszych (Rondo) i jebnął w nią tramwaj. Zginęła na miejscu. Kilka wozów straży pożarnej, parawan rozłożony, nadal ją zeskrobują z torów.
#wypadek #smiertelnewypadki
#wypadek #smiertelnewypadki
Kolejność jaką zaplanowałem w ich przechodzeniu:
Elden Ring, Sekiro, Bloodborne, dark soulsy, Nioh 1 & 2, lies of p, demon soulsy.
Czuję, że będzie to wspaniała przygoda, która trochę potrwa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Istnieją jeszcze jakieś ciekawe gry tego typu?
#darksouls #eldenring #sekiro #bloodborne #gry
@Wimix21: jesli uznasz ze gra jest rozwleczona, balanse zepsuty, duza powtarzalnosc, pustki, ze open world i crafting niepotrzebne.... to nie zraz sie do reszty listy, sekiro, bb, ds1 udowodnia Ci ze "wiecej gestego" jest mozliwe
@Wimix21: no nic Mirku, to pisz tu śmiało jak będziesz mieć pytania, bo te gry nie wyjaśnią Ci nawet połowy rzeczy, które wiedzieć musisz, a twórcy z góry założyli, że znasz z ich poprzednich gier
@jandiabeldrugi: no czyli jednak jednak :P nie no moim zdaniem po prostu ER jest olbrzymim zapychaczem czasu i w tym czasie gosc by przeszedl reszte listy majac duzo bardziej skondensowane wrazenia. ER jest fajniejszy do szwendania sie na spokojnie jak juz masz ograne inne gry z listy, no i jest na tyle "inny" ze
@jandiabeldrugi: oczywiscie za tak, tak jak mozna dyskutowac czy ds2 to najlepsza czy najgorsza czesc w serii ale to nadal swietny soulslike
Elden Ring mocno poszerza mechaniki i pomysły z poprzedników. Jest to bardzo dobra gra, ale nie grając w wcześniejsze produkcje trochę się traci.
Sekiro, całkiem inny system walki, najlepiej zostawić na później.
Bloodborne, nie grałem, ale nie jest to najłatwiejszy tytuł.
Powiem tak, najlepiej grać jak gry wychodziły (no może DS2 zostaw na potem), wtedy da się zauważyć kwintesencję Soulsbourne, jak
@Tratak: jak dla mnie tempo rozgrywki w Bloodborne/DS3/Elden Ringu jest podobne. Po prostu w DS3 i ER tak agresywne podejście jest jedną z możliwych opcji, podczas gdy w BB to w zasadzie jedyna drogą, ze względu na brak tarczy