Wpis z mikrobloga

@Gremek tak to normalne, sprawdz ich regulamin. Wyraznie jest tam napisane ze to obuwie nie jest do chodzenia tylko do lewitowanka. Jesli chodziles to nie masz prawa do gwarancji. Trzeba czytac regulaminy kolega a nie krecic afery w internetach
  • Odpowiedz
@Gremek: wyglądają jak swego czasu takie buty letnie lekkie z decathlona co chodziły po 40zl..kupowałem sobie do latania do pracy i po roku mniej więcej tak wyglądały podeszwy.
Teraz już ich nie ma. Kupiłem takie za 200zl bo tańszych nie było.. przechodziłem sezon letni w pracy (około 850h) i ledwo widać na nich ślady zużycia.
  • Odpowiedz
@Gremek: Buty jak buty. Idź do podologa albo sklepu dla biegaczy i zrób sobie odcisk stopy z pomiarem intensywności nacisku. Wygląda na to że masz bardzo duży nacisk na piętę oraz pronację czyli zapadanie się do wewnątrz. O ile się nie znam xD to nie jest to normalne i w przyszłości mogą być problemy (z bólem kolan, bioder, kręgosłupa włącznie), gdzie może już je masz tylko nie wiesz że to
  • Odpowiedz
@Gremek
Kurde ja to mam chyba jakieś szczęście bo poza sneakersami które kupuje w new balance to resztę butów mam z ccc z ich marek własnych i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby przynajmniej 2 sezonów nie wytrzymały. W jednych trzewikach zimowych chodziłem 4 sezony aż w końcu skóra się odksztalcila brzydko ale podeszwy były cały czas ok.
  • Odpowiedz
@Gremek mi buty z CCC wystarczają na 3-4 miesiące, wymienią raz, a później następny raz oddają hajs bo nie mają już tego modelu ( ͡º ͜ʖ͡º)

teraz sobie kupiłem buty podejściowe firmy scarpa na porównanie. Ale to 5 stów jest. Mam nadzieję że wytrzymają dłużej. Podeszwa jest zacna.
  • Odpowiedz
@Gremek: mi buty adidasa po 2 miesiącach z ccc się rozpadły, a mało nie kosztowały. Tragiczna jest obecna jakość butów. Mam jeszcze prawie 10 letnie adidasy i do tej pory się trzymają bez żadnych pęknięć ani rozdarć materiału a robiłem w nich chyba wszysko xD
  • Odpowiedz
@Gremek: Oczywiście, że nie chodziłeś po kamieniach. Ty wcale w nich nie chodziłeś, tylko tak jak kolega @Norskee napisał, szurałeś. Masz atrapy kolan? Wygląda jakbyś ich nie zginął. Kup sobie wrotki, albo zawiąż sobie ręce z nogami i maszeruj jak żołnierz.
  • Odpowiedz
  • 0
@vateras131 sam here, mam 4 pary butów zimowych, 1 mam już dobre 7 lat, drugie 5 i 2 kolejne są dosyć nowe. Jedyne co robię to pasuje, myje i psikam jakimiś sprayami xD

Jedne buty raz się przy piecie rozkleily to zapłaciłem 20 za naprawę i wszystko git.

Nie wiem co ludzie robią z tymi butami xD

Rodzina tak samo większość butów z ccc ma
  • Odpowiedz
Moje pierwsze buty z CCC, tak się nasłuchałem wśród znajomych jakie to dobre buty mają xD

@Gremek: Zmień znajomych albo się ich więcej nie słuchaj XD
  • Odpowiedz
Każde buty maja "instrukcję" użytkowania w pudełku, a tam zapewne jest napisane, że ten model przeznaczony jest dla osób o wadze do 70kg (tak miałem w butach pumy) oraz do używania 2 razy w tygodniu (też taka adnotacja była w pumie). Więc dzisiaj wszystko jest jednorazowe. Buty szczególnie.
  • Odpowiedz