Wpis z mikrobloga

Chciałbym zainstalować na Redmi 12 custom rom z xiaomi.eu, interesuje mnie miui 14 bazowane na chińskiej wersji bo wygląda na to, że ma więcej opcji niż moja aktualna wersja global, niestety jestem w tych sprawach absolutnie zielony. Z tego co zauważyłem to mojego modelu nawet nie ma na liście wspieranych urządzeń w tym wątku, w takim razie instalacja odpada? Czytałem również, że mógłbym odblokować bootloader bez czekania programem ADB Fastboot na komputerze, nie ukrywam nie chce mi się zakładać konta xiaomi na moje dane i czekać tydzień, w takim wypadku ten ADB jest bezpieczny? Interesuje mnie również kwesia lineageOS, wiadomo kiedy będzie dostępna wersja na mój model telefonu? Opłaca się w ogóle instalować ten System Operacyjny?
#xiaomi #miui #redmi #android #lineageos
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Spell_17 Z mojej wiedzy nie ma i nie będzie custom ROMu na Twój telefon od miuipolska. Twierdzą że nie lubią tego procesora. Również gdzieś wyczytałem że Xiaomi nie udostępnia sterowników do tego procesora.
Co do bootloader, Fastboot AD służy do wgrania i uruchomienia custom ROMu a nie odblokowania bootloader. Chcesz go odblokować, załóż konto, poproś o odblokowanie i poczekaj wymagany czas. Możesz też zlecić specom na miuipolska odblokowanie.
A co do
  • Odpowiedz