Jakby ktos sie zastanawial jak to jest miec dzieci to dzisiaj zona pojechala o 4 w nocy do rodzicow bo jada na drugi koniec polski do jakiejs ciotki wiec moja corka o 4.40 postanowila obudzic tate obrzygujac mnie, siebie i pol lozka. A to miala byc mila sobota spedzona z corka, mialem nadzieje na spanie do 8 i ogladanie kreskówek do 10 w lozku, spacer do moich rodzicow i tak to mialo milo zleciec. Wie ktos czy dr.peeper bedzie dobry na bol brzucha u dwulatki?
@Niedobry: w sumie jak nie chciala spac to smoczek w winie moczylem, to jakby przyzwyczajona, to 50g? Sobie sete wleje, dla towarzystwa, sama bedzie pila to jeszcze na alkoholiczke wyrosnie.
@Pan_Slon chyba tam pisze gdzies ze dwa lata, w sumie to 26 miesiecy i tydzien ( ͡°͜ʖ͡°)
@Pan_Slon: nie sadze, chociaz wczoraj wieczorem bylismy u moich rodzicow a wiadomo jak to z dziadkami. To byl drugi raz kiedy zwymiotowala w zyciu z tego co pamietam, kiedys raz w samochodzie i dzisiaj rano drugi. Wczoraj moja mama wspominala ze w przedszkolu panuje jakis wirus ale wyglada ze wszystko juz ok.
@Wloczykij2 @ZielonaOdnowa Cola wcale nie jest złym pomysłem na wymioty u dziecka czy u dorosłych, często zalecają ją sami lekarze poniewaz posiada kwas fosforowy który łagodzi objawy np. grypy żołądkowej. Oczywiście trzeba ją pić odgazowaną i w odpowiednich ilościach a nie całą puszkę dla dziecka. A i z doświadczenia Cię pocieszę, istnieje bardzo ale to bardzo duże ryzyko, że jutro Ty będziesz tak rzygał albo będziesz miał sraczkę. Większość dzieci
@HaSSaN: bardzo cenna garsc informacji, szczegolnie ze czytam to wlasnie na kiblu ktory odwiedzam juz drugi raz dzisiaj co raczej z rana mi sie nie zdarza zbyt czesto...
@Wloczykij2: Oj k---a nic OP nie napisal jak na codzien wyglada dieta dziecka. Czilluj. Smieszkujemy sobie z coli na sraczke. A nawet jesli raz na "ruski rok" dasz dziecku cos takiego to nic sie nie stanie. Nie przesadzaj. Wiem co mowie. Mam 2 lvl 18 i 20 i obydwoje sa "hot & fit as fuck".
Czillkuj. Sobotka jest. Krucjaty na niedzielke wieczor odloz... XD
@Niedobry: dodam tylko ze mnie to bardziej bawi i cala ta wzmianka o tym napoju byla troche obliczona na reakcje typu "hurr durr, dziecko chcesz cola truc, grube bedzie", na codzien naprawde dosc duza wage przykladamy z zona do diety corki, chociaz tez nie jestesmy jakimis radykalami w tym temacie.
Ps. Wodka mlodej weszla ale znowu sie zrzygala, bylo trzeba jej pewnie boczku na zagryche ukroic, sledz jej ewidentnie nie
@ZielonaOdnowa: bez nerwów, dzieciaki potrafią rzgać z różnych powodów, a nawet i same z siebie bez chroby. Żołądek i zwieracz żołądka rozwija się i nie zawsze działa prawidłowo. Równie dobrze, mogła się wczoraj przejeść, nie dała rady wszystkiego strawić, bo żołądek nie przepuścił niżej np. z powodu tzw. "skórki" czyli elementu, który niedokładnie (albo za dokładnie) przyległ do ściany żołądka i nie strawił się. Jak po ogromnej ilości wódy i
A to miala byc mila sobota spedzona z corka, mialem nadzieje na spanie do 8 i ogladanie kreskówek do 10 w lozku, spacer do moich rodzicow i tak to mialo milo zleciec.
Wie ktos czy dr.peeper bedzie dobry na bol brzucha u dwulatki?
#dzieci #rodzicielstwo
źródło: 17002810737819146872822883243485
Pobierz@Pan_Slon chyba tam pisze gdzies ze dwa lata, w sumie to 26 miesiecy i tydzien ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To byl drugi raz kiedy zwymiotowala w zyciu z tego co pamietam, kiedys raz w samochodzie i dzisiaj rano drugi. Wczoraj moja mama wspominala ze w przedszkolu panuje jakis wirus ale wyglada ze wszystko juz ok.
Czillkuj. Sobotka jest. Krucjaty na niedzielke wieczor odloz... XD
Ps. Wodka mlodej weszla ale znowu sie zrzygala, bylo trzeba jej pewnie boczku na zagryche ukroic, sledz jej ewidentnie nie
(I jeszcze w robocie... Biedaku.)