Wpis z mikrobloga

@hesky: Super! Podzielisz się, jak coś takiego zrobić? Da radę na Ubuntu? Aktualnie mam zainstalowane. Strasznie mnie ta standardowa szarość odrzuca.
  • Odpowiedz
@hesky: dzieki wielkie:) poprosil bym jeszcze o nazwe tego motywu bo przetestowalem juz w cholere ciemnych i do kazdego mialem jakies "ale" a ten wyglada prawilnie:)
  • Odpowiedz
@mlekorlz @muffy

theme + zestaw białych ikon.

http://www39.zippyshare.com/v/88701716/file.html

Trzeba się pobawić w ustawieniach tematu. Nie wiem jak w innych systemach, ale w Debku (PPW -> Zmień tło -> Zakładka Motyw -> Dostosuj) są to tzw. elementy sterujące, krawędź okna itp. Poza tym zmiana wielkości, typów czcionek i ich kolorów w poszczególnych elementach systemu, wg. własnych preferencji i można uzyskać taki efekt.
  • Odpowiedz
@void1984: Ale on leży w repo, a ty instalujesz co chcesz.

Powiedzmy, że przyzwyczaiłem się do starszych rozwiązań, jak np. stare, poczciwe Gnome, niestety ostatnio zastąpione Gnome 3, którego nie trawię. Nie wspominam już o Unity w Ubuntu. W Debianie mam możliowść zainstalowania Mate, odpowiednika starszego Gnome, które pojawi się wkrótce także i w Ubuntu. Rzecz gustu i potrzeb. Ja cenię prostotę i stabilność, którą oferuje mi Debian, dlatego wybrałem
  • Odpowiedz