Wpis z mikrobloga

Fajnie patrzeć, jak całe polskie społeczeństwo zostało specjalistami od programowania, wszyscy wszystko już wiedzą ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więcej pokory mają faktyczni programiści, aniżeli ludzie którzy chcą się na ten temat wypowiadać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bekazpodludzi #programowanie #programista15k #pracait #programista25k
GlenGlen12 - Fajnie patrzeć, jak całe polskie społeczeństwo zostało specjalistami od ...

źródło: 397492dde2af415bdeeda561742a1bc57622e842c9cc4fd247acb4c58986465c

Pobierz
  • 15
@GlenGlen12: może i ogarnięcie programowania na poziomie zaawansowany nie jest łatwe. Kwestia jednak w tym, że później 80% klepie IFy i CRUDy w ecommercach, żeby kwotę z koszyka pomniejszyć 5%, a uważają się za elitę intelektualną społeczeństwa, bo płacą im za to ogromne pieniądze.

Przy czym wysokie stawki w IT wynikają głównie z dużego popytu i dużo niskiej podaży programistów.
Przy czym nowsze pokolenia programują już na tak wysokim poziomie, że
Przy czym wysokie stawki w IT wynikają głównie z dużego popytu i dużo niskiej podaży programistów.

@z_lekka_poirytowany: no tak, jak stawki w każdym zawodzie - oprócz regulowanych przez państwo.

to ten mi powiedział, że miał problem z zainstalowaniem filezilli na ubuntu xD

Ja tam się nie dziwię, ostatnio jak próbowałem instalować Spotify na zupełnie czystym Ubuntu to okazało się, że nie obejdzie się bez googlowania xd
że później 80% klepie IFy i CRUDy w ecommercach

@z_lekka_poirytowany: gdzie wy widzicie te crudy wszędzie bo ja takich ofert nie dostaje już z 5 lat. Od zawsze robię głównie backend i nigdy nie bylem na projekcie który by polegał na tym żeby wystawić czystego cruda bo wcześniej to się robiło jakimiś jhipsterami a teraz są we wszystkich językach gotowe rozwiązania do tego.
Do liczenia zniżek 5% to też raczej nikogo
@TurboDynamo: już dekadę w IT spędziłem i zatrudnia się całe masy, żeby robić takie IFy. Gotowe rozwiązania się customuje na potęgę, żadna poważna firma nie odpali ecomma OOTB, czy to wordpress, SAP czy inne salesforcy.
Chyba, że masz na myśli ludzi, co szukają deweloperów na grupkach FB, to wtedy weźmie gotowca.

Gdybyś robił projekty dla większych korpo to wiedziałbyś jak to wygląda. Pobierz rekord, sprawdź flagę, wyświetl komunikat.

A jeśli robisz
no tak, jak stawki w każdym zawodzie - oprócz regulowanych przez państwo.

@zobq: w każdym zawodzie są wysokie stawki, bo brakuje pracowników z kwalifikacjami?

Ja tam się nie dziwię, ostatnio jak próbowałem instalować Spotify na zupełnie czystym Ubuntu to okazało się, że nie obejdzie się bez googlowania xd

Do tego co napisałem wystarczy zwykła linuxowa konsola, więc chyba nie wyłapałeś ironii w sytuacji, którą opisałem.
@zobq: w każdym zawodzie są wysokie stawki, bo brakuje pracowników z kwalifikacjami?

@z_lekka_poirytowany: w każdym zawodzie zarobki wynikają z popytu i podaży

Do tego co napisałem wystarczy zwykła linuxowa konsola, więc chyba nie wyłapałeś ironii w sytuacji, którą opisałem.

widzę, że nick nieprzypadkowy xD
Gdybyś robił projekty dla większych korpo to wiedziałbyś jak to wygląda. Pobierz rekord, sprawdź flagę, wyświetl komunikat.

@z_lekka_poirytowany: od 10 lat robię backend systemów finansowych dla największych amerykańskich banków i nigdzie nie widziałem projektu polegającego tylko na stawianiu crudow. Nawet nie było nigdzie programistów którzy by się tylko tym zajmowali bo to jest robota jak pisanie getterow i setterow. Myślę że nigdy tego nie robiłeś i nie wiesz o czym mówisz.