Wpis z mikrobloga

@michalowoz: Wielu influ tak ma i nie rozumiem dlaczego. Tam w stolicy jest jakaś inna mentalność czy po prostu oni nie myślą że kiedyś kranik może wyschnąć? Wszystko wynajmowane za grubą kase na pokaz i na koniec nic z tego nie ma
  • Odpowiedz
@michalowoz: Skąd możesz wiedzieć, że nie ma nic? W portfel mu zaglądałeś czy pytałeś bezpośrednio? Wiele razu wspominał, że trzyma siano w krypto ma własne mieszkanie "cichy za parę stów" wyjdzie gdzieś dobre 100k+ xd Auto 2x niedługo już 1x
  • Odpowiedz
@Ranmaru rok temu mówił, ze mieszkanie, żeby ogarnąć to z 900 tys, a nie ma takiej kasy a nie chce pchać się w kredyt bo czasy niepewne, stopy rosna itd, jak trzymał kasę w krypto na mieszkanie to gratulacje bo mieszkania poszły dziesiąt % do góry a krypto spadło kilkukrotnie w większości przypadków (sam wiem bo sprzedawałem już po spadkach :/)
  • Odpowiedz
młody człowiek, któremu przewineło się na pewno pare dobrych milionów przychodu przez pare lat nie ma dosłownie nic

@michalowoz: nie on pierwszy i nie on ostatni np. taki rafonix
  • Odpowiedz
  • 1
@Oskaros: @Ranmaru możliwe, że jeszcze urośnie, ale ja kupowałem np. Ethereum na początku covida po dosłownie 1kzł/szt a sprzedawałem jak zaczęło spadać po ok. 14k/szt jakoś pod koniec 2021, więc deal dobry wg mnie, jak w tym roku 9k nie przebiły nawet, ale znając życie wystrzelą jeszcze :D ja sprzedałem praktycznie wszystko końcówką 2021/początek 2022 jak zaczeli podnosić stopy procentowe, spłaciłem za to kredyt na budowe domu itd
  • Odpowiedz
@michalowoz: no to nie straciłeś na krypto przecież.. a myślałem że włożyłeś oszczędności a wyjąłeś zero. Jak kupiłeś po 1 a sprzedałeś po 14 to i tak bardzo ładnie
  • Odpowiedz