Aktywne Wpisy
Linnior88 +8
Kto lubi baby z borderem bo szukam chłopa
prawiczek92 +15
Jestem w klubie bawię się świetnie a wy zazdrośni #przegryw #przegrywpo30tce #pokazmorde @Zachodniopomorzanin
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
W 1996 r. trafił w prywatne ręce, właściciel przykrył dach blachą miedzianą, ale miejscowi złomiarze ukradli ją, podobnie jak nowe rynny. Właściciel chciał w nim uruchomić malutki hotelik z dwoma luksusowymi apartamentami. Na razie nic z tych planów nie wyszło.
Kiedy odwiedziłem to miejsce w kwietniu tego roku, widać było, że tak naprawdę w tym pięknym pałacyku nic się nie zmieniło.
Obiekt przez cały czas jest zamknięty i nie ma możliwości, aby go zwiedzić. Może to i lepiej, dzięki temu pałacyk jeszcze jakoś się trzyma.
W internecie ciężko znaleźć jakiekolwiek zdjęcia z wnętrza tej budowli, więc jak naprawdę ona wygląda w środku, możemy sobie tylko wyobrazić.
Spacerując sobie po terenie parku, niedaleko „Belwederu”, można trafić na ruiny mauzoleum pochodzącego z XVIII w. Wybudowane zostało dla właścicieli tutejszych dóbr – rodziny Hohenlohe-Ingelfingen. Ta XVIII-wieczna budowla położona jest na małym wzniesieniu, została wzniesiona na planie czworoboku i była zwieńczona kopułą. Pod koniec II wojny światowej mauzoleum zostało uszkodzone i sprofanowane przez wojska radzieckie. Przez następne lata zaniedbany obiekt popadał w coraz to większą ruinę.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc opuszczonych.
Mój blog / Fanpage / Instagram / Patronite
#fotografia #opuszczone #polska #ciekawostki #historia #podrozujzwykopem
Obiekt, który pokazałeś, urzekajacy!
Niestety zdjęć w środku nie robiłem :c
W okolicach Kędzierzyna jest parę fajnych obiektów koło filii obozu zagłady. Kilka bunkrów Plot i wysadzony szpital w lesie