Wpis z mikrobloga

kolejny piękny shot z Asmongoldem, gdzie były pracownik Blizzarda który robił Starcrafta pogodzinach opowiada że pierwszy skin konia do wowa zarobił więcej niż Starcraft, najnowszy skin konia do Diablo 4 kosztuje 65 dolarów, to prawie jak za nową grę AAA a ludzie nadal bronią tej ohydnej polityki Acitvision, wszędzie, na grupach fb, na reddit ludzie mówią w porządku, to nie kupuj, nie widzą problemu żadnego że skin kosztuje tylko co gra, zresztą sam Activision chce tyle samo kasy za grę którą robili latami i tyle samo za skin do konia, oni nawet siebie samego nie szanują ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gry #staregry #activision #j-------------n #diablo4 #worldofwarcraft #wow
karix98 - kolejny piękny shot z Asmongoldem, gdzie były pracownik Blizzarda który rob...
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karix98: to tylko i wyłącznie wina graczy. Niektórzy mają tak niską samoocenę że muszą poczuć się lepsi od innych kupując jakiś g---o przedmiot w grze to czemu na tym nie zarobić.
  • Odpowiedz
Ja lubię kolekcjonować wyglądy w prawie każdej grze online i tyle, blokowanie mi tego w postaci rzucania kosmiczny cen to dla mnie absurd, mój ziomek wrócił tak samo do Diablo 3 bo jak zobaczył że fajne wyglądy w 4 są za paywallem to on p------i takie diablo

@karix98: robiliście sobie jakieś badania pod kątem nerwicy natręctw czy coś? XD
  • Odpowiedz
zaczną brać pieniądze od godziny grania w ich grę

@karix98: WoW tak przecież działał (abonament), nigdy nie zrozumiem tego fenomenu jak co miesiąc ludzie bulili tyle ile kosztuje nowa gra AAA
  • Odpowiedz
@karix98: spoko :) to postępuje, za niedługo do COD będziesz miał 2 magazynki, jak będziesz chciał dodatkowe to kasę będzie automatycznie pobierało z konta. XD

Dlaczego w grze za 500 zł mam do kupienia konia za 280 zł ? Kiedy to się tak narobił? za mierny produkt.

Pewnie "nie musisz grać", pewnie "nie musisz kupować", tylko że inni wydawcy patrzą na takie praktyki i powielają "wspaniałe" mechanizmy monetyzacji.

Dziadostwo, dziaderstwo
  • Odpowiedz
@karix98: no cóż, ja rozumiem, ich hajs ich sprawa ale dawania tyle hajsu za skina to trochę głupota, aczkolwiek, chociaż blizz będzie mieć hajs z tego na kolejne dodatki więc będę miał co ogrywać xD
  • Odpowiedz
@karix98: frajerzy od lat mówili „to tylko kosmetyki” to teraz maja wcześniejsze dostępy za dopłata, testy beta za dopłata itp. wcale mi ich nie żal, nie ma co walczyć z wiatrakami tylko głosować portfelem i tyle
  • Odpowiedz
@karix98: Bo ludzie ogólnie to przygłupy a gracze to już w ogóle podludzie. Jak kiedyś granie na kompie itp było kojarzone z nerdziactwem to nic mi to nie przeszkadzało bo po prostu czułem, że gry typu baldur's gate 2, gta 3 czy inne gothicki to było coś o wiele lepszego niż randomowe seriale czy filmy z tv oraz w początkach neta można było poznać naprawdę super znajomych o podobnych poglądach
  • Odpowiedz
@noipmezc: To, że "ty byś nie kupił" to nie ma znaczenia. Znaczenie ma to, że kiedyś gry to był full package (np. najlepsze skiny były do zdobycia w grze) a jak chciałeś jakieś dodatkowe rzeczy mieć to sobie to dokupowałeś. A teraz praktycznie każda gra to jest absolutne minimum (często jeszcze potrzeba ze 2 lata patchy żeby to jakoś działało) a resztę musisz sobie dokupować. 'to że ja nie" to
  • Odpowiedz
@karix98: Tylko, że single player też dosięgnął już ten rak. Takie diablo 4 to tam g---o a nie MMO a i tak masz sklepiki i battlepassy pod gardło. Ostatni Warhammer 3 za połowę zawartości dlc sobie zażyczył prawie 2 razy tyle ile kosztowało to wcześniej a i tak się znalazły cymbały które tego bronią. Jak pisałem gracze to podludzie i jestem mocno zniesmaczony tymi przygłupami.
  • Odpowiedz