Aktywne Wpisy
andbatros +161
Wrocarz +343
#powodz Byłem pomagać na wałach dzisiaj we #wroclaw . W sumie to w dwóch miejscach, trochę na Marszowicach przy slonecznym osiedlu, trochę w Leśnicy koło kładki. To jest niesamowite ile pracy wykonanej przez zwykłych ludzi jest marnowana przez absurdalny wręcz poziom braku koordynacji. Oto kilka spostrzeżeń:
- ludzie nie mają pojęcia jak układać worki z piaskiem, widziałem konstrukcje już na około metr wysokie, ktore można rozwalić jedną ręką
- praktycznie wszystko na oko, pospolite ruszenie gdzieś ktoś stara się zbudować w miarę ciągła linię z worków obok ziomek uszczelnia furtkę do ogrodu pomimo, że płot nie stanowi żadnej przeszkody
- rezerwiści z wojska nie potrafią ogarnąć pracy innych, sami mówią, że dowódca ich zostawił i gdzieś pojechał, kosmos co oni tam wyprawiali z tymi workami. Mój ulubiony cytat to " W tym domu to musi ktos z wojska mieszkac bo to krwa niemozliwe zeby tyle worków nakłaść przy jednym budynku". Jeden z nich też sobie złamał palec podając worek, nie wiem jak...
- służby, straż i ratownicy, top. Widać, że duże lepiej przygotowani na takie sytuacje niż rezerwa
- ciągłe braki, albo piasku albo worków albo sznurków do wiązania, worki wiązane czym się da, dziewczyny ogarniały nawet wstążki do prezentów
- ludzie nie mają pojęcia jak układać worki z piaskiem, widziałem konstrukcje już na około metr wysokie, ktore można rozwalić jedną ręką
- praktycznie wszystko na oko, pospolite ruszenie gdzieś ktoś stara się zbudować w miarę ciągła linię z worków obok ziomek uszczelnia furtkę do ogrodu pomimo, że płot nie stanowi żadnej przeszkody
- rezerwiści z wojska nie potrafią ogarnąć pracy innych, sami mówią, że dowódca ich zostawił i gdzieś pojechał, kosmos co oni tam wyprawiali z tymi workami. Mój ulubiony cytat to " W tym domu to musi ktos z wojska mieszkac bo to krwa niemozliwe zeby tyle worków nakłaść przy jednym budynku". Jeden z nich też sobie złamał palec podając worek, nie wiem jak...
- służby, straż i ratownicy, top. Widać, że duże lepiej przygotowani na takie sytuacje niż rezerwa
- ciągłe braki, albo piasku albo worków albo sznurków do wiązania, worki wiązane czym się da, dziewczyny ogarniały nawet wstążki do prezentów
#warszawa to jest miasto dla bogatych, a nie dla biedaków #programista15k
#nieruchomosci
Dokładnie, jestem programistą, pracuje zdalnie dzięki temu kupiłem mieszkanie w małym mieście za nieduże pieniądze.
Niestety większość kolegów po fachu ma gwóźdź w mózgu(albo dziewczynę z takim) i MUSI BYĆ DUŻE MIASTO ROZUMIESZ!?!?
Nieważne że dzięki pracy zdalnej w całym kraju mogę zarabiać tyle samo, muszę kupić w drogiej okolicy!
@RabarbarDwurolexowy: wydawało mi się, że w dzisiejszych czasach już każdy obejrzał przynajmniej Big Short albo jakieś info filmiki jak doszło do pompy. Samo to, że stoi niewykończone to c--j nie bańka. Najwyżej stanieje albo będzie dalej stać. Nic nie wskazuje na to, żeby ludzie, którzy mają w tym momencie kredyty mieli zacząć te mieszkania sprzedawać z dowolnego powodu, głównie, bo ich nie stać
@penimi: kawałek dalej masz domy po 5mln, a obok na Wilanowie stawki 18-20 za zwykłe mieszkanie i 35 za apartment. Ceny za metr. Witamy w stolicy.
@Bloodaxis1: nie, bo oczekujemy usług na wysokim poziomie pod nosem :)
@Cierniostwor: nie chodzi o to, żeby dobrze zarabiać, ale mieć też gdzie wydawać i co robić. Mieszkałem w małej miejscowości, mieszkam w Wawie. Nigdy bym nie wrócił.
@Cierniostwor:
-Bo w dużym mieście są całkiem inne
@inozytol: restauracje, usługi, opieka medyczna, dieta pudełkowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli ja wyjadę na jakieś zadupie, to raczej ja tam kompletnie nie będę miał co robić i się zabiję po prostu.
Ja rozumiem,