Wpis z mikrobloga

Ciekawa jestem czy Platynie to wyjdzie na dobre. Ostatnio jak przychodziłam, to na strefie cardio wiało pustkami, a zazwyczaj jesienią było sporo ludzi, zważywszy na pogodę.

Najbiedniej z siłkami jest na Bieżanowie, bo tam jest właściwie tylko Platyna w ramach Multisporta, reszta dzielnic ma jednak MyFitnessPlace, więc tam ludzie znajdą jakąś alternatywę.
  • Odpowiedz
Wiem, ale zastanawia mnie jak dużo firm przejdzie z Multisporta na MedicoverSport. Rozumiem ich strategie, ale po prostu zastanawiam się czy uda im się osiagnąć zamierzony efekt.
  • Odpowiedz
@karokrakow moim zdaniem się na tym przejada, te multi w znacznej większości są ogarniane przez korpo, więc firmy raczej nie zmienią kontraktów tylko dlatego, że jedna placówka przestała honorować. Trojbojarze zostaną na platynie, reszta przejdzie do mfp xD
  • Odpowiedz
@matteo_moravietzky: Też mi się tak wydaje. Ja też mam ich gdzieś i wolę dojeżdżać do MFP niż dopłacać za karnet do Platyny. Nawet jeśli by mieli jakieś zajebiste oferty dla firm razem z pakietem medyczny w Medicoverze, to i tak wiele firm ma pakiety medyczne w Luxmedzie, Enelmedzie czy PZU i raczej zostaną przy beneficie.
  • Odpowiedz
@Swierzop_Bursztynowy: zdrofit jest właścicielem multisporta, wiec pewnie dali im takie warunki, że mają w dupie te grosze od wejściówki.

Strasznie ciulowa sytuacja z tymi kartami, sieciówka kupuje sobie karnety, które bierze większość klientów i eliminują konkurencję. Szkoda, że Uokik się czymś takim nie zajmie, bo to są działania prowadzące do monopolizacji rynku fitness.
  • Odpowiedz