Wpis z mikrobloga

#kiciochpyta #rower jak zabezpieczacie zimą stopy? Mam na myśli układ nie spd, tylko zwykłe pedały. Specjalne buty? Pokrowiec na całe buty czy same palce? Może inny pomysł? Jeżdżę normalnie w butach sportowych i czasem stopy mam zlodowaciałe podczas jazdy <10stC

Zabezpieczenie stóp na jesień/zimę nie-spd

• nieprzepuszczające buty 40.0% (10)
  • pokrowiec na całe guty 32.0% (8)
  • pokrowiec na palce 16.0% (4)
  • inne 12.0% (3)

Oddanych głosów: 25

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niejestemjutuberem całą poprzednią zimę przejeździłem w najtańszych trekkingach z deca (nieprzemakalne), a jak była plucha po śniegu/mocno padało zakładałem ochraniacze przeciwdeszczowe na buty. Do tego grubsze skarpety i tyle. Z tym, że to było max 30 km jazdy na raz.
  • Odpowiedz
@niejestemjutuberem: dużo zależy od butów, kiedyś kombinowałem z neoprenowymi ochraniaczami, ale strasznie dużo z tym roboty. Skończyłem na ochraniaczach na noski i to u mnie wystarczająco dużo pomogło. Koszt żaden, problemy z zakładaniem zerowe.
  • Odpowiedz
Ciepłe, zimowe, nieprzemakalne buty. Dobra, niekoniecznie gruba skarpeta, np. w Decathlon można kupić takie z merino na dziale dla "leśników" - są tańsze niż te merino rowerowe :) a jak na dłużej i masz miejsce w bucie to jeszcze można taki ogrzewacz chemiczny. Wtedy luksus 3 godzinny jest.

@niejestemjutuberem:
  • Odpowiedz