Wpis z mikrobloga

#quest3 #meta #oculus #vr #quest
Siema.
Poszukuję jakiś dogodnych strap(on)ów do Quest'a 3 jak chodzi o same gogle.
Znalazłem na AliExpress zestaw ze strapem na gogle, uchwyty na kontrolery, osłonki na soczewki, gogle itd za około ~200 zł od GOMRVR:

https://pl.aliexpress.com/item/1005006107056029.html?spm=a2g0o.productlist.seoads.5.6e1eeddbzYdBVl&p4p_pvid=202310260108577735193065274160000248011_3&s=p

Co o tym myślicie? Macie jakieś polecane strapony na kontrolery, gogle, godne polecenia? Czy lepiej poczekać np. na Kiwi Design, aż wypuszczą akcesoria do trójki? Nie chciałbym się nadziać na chiński szrot, nie ukrywam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@somegoodguy_49: Ja osobiście czekam na to co pokaże kiwi, z ich sprzętu na Quest2 byłem zadowolony.

Na pewno będę celować w coś z baterią, a co dalej? czas pokaże :D Gdyby była możliwość kupna boboVR u nas to możliwe że bym się skusił, ale jako że jest problem z dostępnością to spokojnie czekam :)
  • Odpowiedz
@Piootreks: Dobra faktycznie już teraz można, jeszcze kilka dni temu tylko USA Chiny i chyba Kanada były do wyboru.

No ale czytałem też że dali te same baterie co do M2 i że średnio to wyglądał z ładowaniem, dlatego na spokojnie poczekam na resztę rynku :)
  • Odpowiedz
@somegoodguy_49: Wczoraj przyszły mi 3 strapy akurat z GOMRVR :) Przetestowałem 3 sztuki i najbardziej mi podszedł ten z pałąkiem na górze. Bedę sprzedawał pozostałe. Na halo z paskiem mam już kupca a na 'ellite' jeszcze nie będę wystawiał niebawem na sprzedaż. Tylko przypadkiem wyszło że jeszcze dwie paczki do mnie ze strapami jadę i ten z pałąkiem też będę sprzedawał mogę dać znać dzisiaj lub w najbliższych dniach przyjdzie
luqero - @somegoodguy_49: Wczoraj przyszły mi 3 strapy akurat z GOMRVR :) Przetestowa...

źródło: 20231025_160436

Pobierz
  • Odpowiedz
@Raffael: mają wypuścić nową baterię która się nadaje do questa 3. wtedy starą można będzie sprzedać. to mocowanie bobovr jest według mnie najwygodniejsze z wszystkich które były dostępne na aliexpress. oryginalnego elite strapa nie testowałem.
  • Odpowiedz