Aktywne Wpisy
#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
mickpl +384
3 rzeczy, które ostatnio zapowiadano, a które zdecydowanie powinny wejść. Wszystkie wg uznania samorządu co do konkretnych obszarów:
1. podatek od pustostanów
2. zakaz airbnb
3.
1. podatek od pustostanów
2. zakaz airbnb
3.
A skończyłem z tym że zamieniłem okulary korekcyjne na przeciwsłoneczne , będę zmagał się z przymgleniami do końca życia , wystąpienie suchych oczu , regresja wady oraz jest możliwość wystąpienia neurali rogówki, eskstazji rogówki (stożka rogówki ) i trzeba się liczyć z osłabieniem oka co jest bardzo dziwne bo metody powierzchniowe są polecane dla bokserów i służb mundurowych.
Jest jeszcze jeden czynnik, o którym nikt nie mówił, kiedy komórki nabłonka ulegają uszkodzeniu (przez światło UV lub inne źródła), uwalniają składniki, które sygnalizują „istnieje uszkodzenie, które należy naprawić”. Bowman moduluje przejście tych składników z nabłonka do zrębu rogówki .Kiedy komórki zrębu otrzymują te „sygnały naprawy i naprawy”, robią to. Problem polega na tym, że kiedy keratocyty naprawiają i naprawiają rzeczy, tworzą zamglenie, które jest tkanką włóknistą (tkanka bliznowata). Więc po utracie warstwie Bowmana ryzyko przymglenia zostaje do końca życia.
Badanie nad funkcja błony Bowmana filtrowanie światła UV
https://www.researchgate.net/figure/The-absorbance-of-epithelium-Bowman-layer-and-stroma-as-a-function-of-wavelength-The_fig5_11285039
Późne przymglenie po 20 latach od zabiegu PRK
https://journals.lww.com/ijo/Fulltext/2020/68060/Very_late_onset_corneal_haze_in_a_photorefractive.72.aspx
Interpelacja do Ministra zdrowia od osób poszkodowanych na temat laserowej korekcji wzroku
https://www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=BTWC2X
Szkoda, że nie wiedziałem o tym wszystkim przed zabiegiem nigdy bym się nie zdecydował na zabieg powierzchniowy ???????? na prawdę mi przykro bo mam dopiero 25 lat a zniszczyłem sobie oko.
Mój post na na celu ostrzeżenie i uświadomienie ludzi bo wiele osób sobie nie zdaje o tym sprawy bo nikt im o tym nie powiedział. Ja niestety czasu nie cofnę a jakbym mógł to bym się nie zdecydował na tak ryzykowny zabieg jak laserowa korekcja wzroku a na pewno nie zdecydował się na metodę powierzchniową.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam. Odradzam jaką kolwiek ingerencję w oczy.
@KasprowskiPL: moze dlatego ze np w lasiku jest robiony platek, ktory nie zrasta sie az tak jak bylo wczesniej i przy urazach jest zwiekszona szansa na uszkodzenie tego platka
Ciekawe z czego ich tam szkola, chyba z wmawiania ludziom że to "bezpieczny zabieg".