Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Krzysztof K. urodził się w 1985 roku w Wągrowcu, niewielkim mieście w województwie wielkopolskim

@kvoka: Ta jasne Pan Prezydent urodził się w 1963 i mieszkali z tatusiem w wilkowie prawdziwy warmianin a nie wielkopolak.
  • Odpowiedz
puszczajmy małe dzieci same po mieście, dzięki temu będą dynamiczne i samodzielne
Co z tego, że mogą przeciąć ścieżki z psycholami. Psychole nie mają prawa krzywdzić
  • Odpowiedz
@Invisiblinio: 11 lat to nie jest małe dziecko.
Ile miałaś lat jak zaczęłaś sama chodzić do szkoły? Ja osiem.
Pamiętam raz jak szedłem do szkoły w wieku coś koło 11-12 lat z kolegą. Normalnie sobie idziemy chodnikiem, przy całkiem ruchliwej ulicy na wsi. Godzina poranna, no i zatrzymuje się chłop w kasku na motorze i z tekstami pokroju 'wsiadajcie, przejedziemy się' etc. My kompletna zlewka, minęliśmy go i idziemy dalej.
  • Odpowiedz
  • 0
Też wcześnie, ale dziewczynę w moim wieku porwali. I co jej dała edukacja, jak była za slaba fizycznie? Też ruchliwa ulica, nic to nie zmieniło. Ja uważam moich rodziców za nieodpowiedzialnych

@Invisiblinio: Kogo porwali, gdzie, jak? OPOWIADAJ
  • Odpowiedz
Jest wiele różnych sposobów na wyszalenie się dziecka. Kolonie, wycieczki, jakieś aktywności pozaszkolne, sporty walki. Po prostu po drodze z miejsca na miejsce nie powinno być puszczane samo, dopóki się nie nauczy np. szybko uciekać. A po dotarciu do kontrolowanego lokalu może być zostawione.

@Invisiblinio: XD Dlatego w wychowaniu potrzebny jest ojciec. Ja sam pociągiem jeździłem w wieku 10 lat, a od 1-szej klasy chodziłem sam do szkoły. Druga sprawa,
  • Odpowiedz
Jest wiele różnych sposobów na wyszalenie się dziecka. Kolonie, wycieczki, jakieś aktywności pozaszkolne, sporty walki. Po prostu po drodze z miejsca na miejsce nie powinno być puszczane samo, dopóki się nie nauczy np. szybko uciekać. A po dotarciu do kontrolowanego lokalu może być zostawione.

@Invisiblinio: XD Dlatego w wychowaniu potrzebny jest ojciec. Ja sam pociągiem jeździłem w wieku 10 lat, a od 1-szej klasy chodziłem sam do szkoły. Druga sprawa,
  • Odpowiedz
@kvoka: nie mogę, bo łatwo się mnie wtedy wystalkuje

@stepienz13posterunku Pomijając że Twoja płeć dawała Ci większe bezpieczeństwo niż dziewczynkom, to wciąż na nic by się ręka ojca nie zdala, gdyby jakiś typ cię zgarnął gdy nikt nie patrzy albo stoją za daleko i z szoku nie zdążą zareagować. Nigdy nie wiesz co ma w głowie ktoś kogo mijasz. Tysiące dzieci by nie zginęło, gdyby nie szły same w
  • Odpowiedz
@kvoka: Fanem samosądów to nie jestem, ale jakby któryś z okolicznych mieszkańców lub z rodziny zatłukł takiego to nie byłbym zdziwiony a nawet bym w pełni zrozumiał.
  • Odpowiedz