Aktywne Wpisy
buchajacy_rog +1408
Dzień 92/92
Koniec! W końcu koniec! Po trzech miesiącach kończymy #grubyzaklad z @hdeck. Oficjalnie ogłaszam, że ja wygrałem, a @hdeck przegrał. Hańba mu!
Wyniki po 3 miesiącach:
@hdeck -22,6kg
@buchajacy_rog -28,7kg
Ale wiecie co? Tak naprawdę jestem w ciężkim szoku, że on wytrwał w tym zakładzie i tak zawzięcie walczył. Nie spodziewałem się tego po nim, także... Rywalu mój, gratuluję drugiego miejsca i znakomitych efektów ( ͡º ͜ʖ͡
Koniec! W końcu koniec! Po trzech miesiącach kończymy #grubyzaklad z @hdeck. Oficjalnie ogłaszam, że ja wygrałem, a @hdeck przegrał. Hańba mu!
Wyniki po 3 miesiącach:
@hdeck -22,6kg
@buchajacy_rog -28,7kg
Ale wiecie co? Tak naprawdę jestem w ciężkim szoku, że on wytrwał w tym zakładzie i tak zawzięcie walczył. Nie spodziewałem się tego po nim, także... Rywalu mój, gratuluję drugiego miejsca i znakomitych efektów ( ͡º ͜ʖ͡
luke-dolla7 +1009
W celu ratowania dzietności rząd powinien wprowadzić nakaz rodzenia dzieci przez witaminki. Specjalnie powołany minister ds. dzietności na podstawie listy kobiet w wieku 18-35 lat sprawdzałby które już urodziły, a które jeszcze nie dopełniły obowiązku. Losowałby dla każdej ilość dzieci od 2 do 4, tak aby współczynnik dzietności przekraczał 2,1. Te, które miałyby partnerów - dostają miesiąc na dokonanie aktu prokreacji, te które partnera nie mają - są zapładniane przez samców rozpłodowych
a liczba artykułów w sklepie przekroczyła
59000 indeksów.
Pytanie kogo poczytać/obejrzeć, co wpisać w google, jak się dowiedzieć żeby wyszukiwarka sklepowa lepiej działała?
Rozumiem że wyszukiwarka sklepowa szuka w bazie sklepu ciągu znaków jaki wpisze klient.
Teraz dany przedmiot muszę opisać ciągiem znaków które wpisuje dany klient.
Skąd wiedzieć co wpisze klient?
Jest do tego jakieś narzędzie może być płatne które pomoże przy 60 k przedmiotów?
#ecommerce #seo #webdev
How to create search engine for e-commerce shop
@Sl_w_k_1: Podpiąć do pola wyszukiwania javascript, który poczeka chwilkę i wyśle na serwer treść wpisaną przez klientów, o ile macie dynamiczne podpowiedzi, albo jeśli wyszukiwarka działa po wysłaniu, to zapis do bazy z informacją jakie produkty dopasowało. Na liście wyników zrobić zapisywanie wybranego produktu, o ile taki będzie. Potem można przeanalizować wyniki i poprawić działanie wyszukiwarki tak, żeby wyniki odpowiadały faktycznie temu czego oczekiwali klienci.
Każdy produkt ma swój indeks
Ile by kosztowało wprowadzenie czegoś takiego pod prestą przy statycznym wyszukiwaniu?
Na razie możesz pokombinować z tym: https://docs.prestashop-project.org/1.7-documentation/user-guide/configuring-shop/shop-parameters/search/search-parameters#searchparameters-searchoptions
Chociaż obawiam się że jestem za cienki