Aktywne Wpisy

lila626266363 +40
oszust Marcin Repczyński wyłudzil ode mnie 600zł, wypłacił kasę w bankomacie, po tym zero kontaktu, wysłał mi swój dowód ale co z tego jak może fałszywy a jak myslicie policja coś z tym zrobi? narazie czekam na paczkę, myślicie że będą kamienie czy stara nokia?
źródło: Screenshot_2025-01-26-04-07-43-68_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3
Pobierz
freedomseeker +36
🇪🇺 Komisja Europejska zatwierdziła stosowanie sproszkowanych larw jako „składnika” w kilku kategoriach żywności, w tym w pieczywie.
Opublikowane rozporządzenie wykonawcze Komisji 2025/89 z dnia 20 stycznia 2025 r. zezwala na wprowadzanie do obrotu sproszkowanych całych larw mącznika (Tenebrio molitor) poddanych działaniu promieniowania UV jako nowej żywności oraz zmieniające rozporządzenie wykonawcze 2017/2470.
Może być dodawany do produktów takich jak sery i produkty serowe, dżemy owocowe i warzywne, żywność na bazie makaronu, przetworzone produkty
Opublikowane rozporządzenie wykonawcze Komisji 2025/89 z dnia 20 stycznia 2025 r. zezwala na wprowadzanie do obrotu sproszkowanych całych larw mącznika (Tenebrio molitor) poddanych działaniu promieniowania UV jako nowej żywności oraz zmieniające rozporządzenie wykonawcze 2017/2470.
Może być dodawany do produktów takich jak sery i produkty serowe, dżemy owocowe i warzywne, żywność na bazie makaronu, przetworzone produkty
źródło: temp_file4400984655817638260
PobierzTakie jedzenie
- To nie jest jedzenie dla ludzi 28.9% (300)
- Świnie niech tym karmią 24.4% (253)
- Smakowicie wygląda 46.7% (485)

![Wypowiedzenie wojny falszywym ogłoszeniom o pracę [formułka]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/cce14b328a1b491dbb3e231fa1a4546f10af933656273c594a9d06828f916085,q80.png)
@wojtek-m: Po co? Żeby być śmieciem z Europy Wschodniej u wielkiego pana Johna co ledwo skończył podstawówkę?
UK to było miejsce do zarabiania pieniędzy i nauki języka, a nie wymarzone miejsce do życia. Zwykli ludzie nienawidzą Polaków podobnie jak konfederaci Ukraińców w Polsce.
Co do Ukraińców, to nic do nich specjalnie nie mam, ale jak ktoś nie chce bronić własnej ojczyzny, to dlaczego mamy mu dać obywatelstwo naszej?
Emigranci z np. Lampedusy, to nie jacyś meksykanie, czy chińczycy w USA, oni na nasze emerytury robić nie będą. Dodatkowo, z racji przewagi wśród nich mężczyzn, wskaźnik dzietności spadnie a populacja się sztucznie zwiększy.
@wojtek-m: A ja mieszkałem tam osobiście i zostałem pobity za bycie Polakiem ¯\(ツ)/¯
Co do Ukraińców, to ma wyjść (lub już wyszła) ustawa skracająca czas przyznawania obywatelstwa do 2 lat.
@wojtek-m: No wiadomo że nie każdy, tak jak nie każdy Ukrainiec jest pobity czy atakowany, ale szczególnie na wykopie widać nagonkę na nich.
Niewątpliwie są różne animozje historyczne, ale prawdziwym problemem jest tło ekonomiczno-polityczne. Dodatkowo wielu (nawet Polek) zaczyna zauważać, że są u nas traktowani jak obywatele lepszej kategorii (np.skrócone kolejki do lekarzy, większy social itp. itd) a
@wojtek-m: Kalka 1:1 z narracji brytoli - "Polacy wywożą kasę do domu i nie wspierają gospodarki lokalnej", "Polacy zajmują miejsca w NHS (taki ich NFZ)", "Polacy biorą socjal albo mieszkania z councilu (socjalne/z gminy)", "Polacy dostają
P. S.
Autor postu sugeruje, że uchodźcy będą "płacili" na jego emeryturę. Gdyby tak było, to by obniżano wiek emerytalny a nie podwyższano - to pierwsze. Po drugie, jak sam napisałeś, import mężczyzn, pozwala tylko chwilowo opóźnić kompletne załamanie systemu, ale później go wręcz przyspieszy. Jedynym logicznym rozwiązaniem jest import kobiet, które chwilowo będą większym obciążeniem i reforma świadczeń socjalnych, związanych z polityką prorodzinną (np.dawać więcej młodym matkom i promować
@wojtek-m: Błąd.
Brak napływowych pracowników = brak emerytur (bo nie będzie nas stać na ich waloryzację)
Napływowi pracownicy = podwyższony wiek emerytalny i
Paradoksalnie co innego miałem na myśli a zupełnie uprościłem i wyszło jak wyszło. Przepraszam. Bardziej mi chodziło o ciągły wzrost świadczeń socialnych powiązanych z emigracją i małym wskaźnikiem zatrudnienia, poza emigrantami europejskimi (oraz generalnie rozdawnictwem pieniędzy). Więc imho wychodzi bardziej na minus, niż na plus w imię "humanitaryzmu". Ale mniejsza z tym.
Co do Ukraińców to przyznaje panu
P. S.
Mam dla Pana naprawdę coraz więcej szacunku, po tym jak nie zaczął Pan krzyczeć, że "konfederacja chce zrobić z kobiet pojemniki na dzieci", bo żadna konstruktywna krytyka w polityce prorodzinnej, poza bezcelowym rozdawnictwem, tak się właśnie kończy. :(
@wojtek-m: No ok, jestem za tym żeby nikomu nie dawać pieniędzy w imię humanitaryzmu, zgoda. Ale nie ma tu żadnej preferencji.
@wojtek-m: Spoko, nie zgadzam się z tobą w kategoriach segregacji narodowo-etnicznej, ale jak najbardziej zgadzam się z tym że nie da się utrzymać państwa w sytuacji braku dzieci.
@wojtek-m: Rozumiem zalety spójności narodowej, ale niestety fakty są takie że niską dzietnością przez 30 lat sami skazaliśmy się na imigrantów. Możemy teraz jedynie wybrać czy