Wpis z mikrobloga

@Borsukii nic tego już nie zmieni. Nie przetłumaczysz, że drogie przedmioty od osoby prywatnej należy kupować wyłącznie osobiście lub za pobraniem. Ktoś zobaczy nierealną cenę i zdrowy rozsądek się wyłącza.
  • Odpowiedz
  • 40
Bruh, czemu ludzie nie kupują z pakietem ochronnym, przecież to strach inaczej kupować, a co do pytania to raczej bym się nie nastawiał, że odzyskasz pieniądze, ale i tak bym poszedł na policję
  • Odpowiedz
@lila626266363: Te dane z pierwszego posta i tak pewnie fejkowe więc lepiej usuń żeby nie oczerniać jakiegoś randoma, który pewnie zgubił dowód lub mu ukradli.Masz zamiar iść z tym na policje czy tylko na wykop? xd
  • Odpowiedz
@lila626266363 hej, jeżeli wystawił znowu to polecam motyw.
Poproś kogoś by z drugiego konta:
- napisać że chcesz kupić
- jak pojawi się temat blika że idzie już do bankomatu, to uzbrój się w dwa telefony.
- gdy powie że możesz podawać kod blik to na jednym podajesz mu kod, na drugim dzwonisz na 112.
- TERAZ UWAGA: Na telefonie wyskoczy ci informacja z jakiego bankomatu ktoś próbuje pobrać pieniądze i monit o potwierdzenie
  • Odpowiedz
  • 9
@ZwyklyRoman prawdziwe, bo już pisałam na fb do osoby która go zna i ja nie jestem 1. aha i tak mam zamiar na prokuraturę żeby było szybciej. Nie uważasz żeby oszusta na każdej możliwej stronie pokazać, żeby ostrzec ludzi?
  • Odpowiedz
@lila626266363: Jeśli to faktycznie jego dane to spoko, przypuszczałem z góry że raczej taki oszust sie posługuje czyimś dowodem, albo zdjęciem z neta.A kolega wyżej ci napisał idealny motyw na zemste, tylko musisz nowe konto olx zrobić i postaraj sie pisać 'w innym stylu' żeby sie nie połapał bo może być sprytny bydlak
  • Odpowiedz
  • 3
@markhausen a nie lepiej iść na policję i powiedzieć im to żeby byli przygotowani, czy odrzuca pomysł? a co do mojej sprawy mam adres bakomantu i godzinę na kamerach będzie tyle że pewnie na łeb założył szalik a na mordę maske
  • Odpowiedz
  • 140
@lila626266363: czekaj, obcej osobie dajesz kod blik żeby wypłaciła sobie 600 zł i jak się kontakt z oszustem urwał to przychodzisz się żalić na wykop?

Są przesyłki OLX, jest odbiór osobisty to nie - lepiej złodziejom robić prezenty. Tacy ludzie jak ty aż się proszą żeby ich orżnąć
  • Odpowiedz
  • 1
@o__0 wysłał mi zdjęcie dowodu, mialam blond moment i myślałam że OSUSZT nie wyśle dowodu (a jednak). I nie, nie żale tylko na każdej możliwej stronie chce ludzi ostrzec przed nim, sprawa zgłoszona w banku, czekam na paczkę (nagram jak otwieram) i odrazu do prokuratury ide
  • Odpowiedz
iść na policję i powiedzieć im to żeby byli przygotowani

wiem nawet dokładnie z którego bankomatu wziął hajs także sprawa win

@lila626266363:

Ale mnie rozbawiłaś z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Ziutek_Grabaz domyślam się xddd strach się bać co on tam dał do środka. Po wstawaniu na fb na grupie ktoś znalazł prawdziwe ogłoszenie i oszust zrobił screeny i wstawił swoje za niższą cenę, niestety dowiedziałam się po fakcie. Jakby było "ok" nie zablokował by mojego numeru i odpisywał by na wiadomości.
  • Odpowiedz