Wpis z mikrobloga

Hej #mikrokoksy, poszukuję adapter/reduktor z obciążeń olimpijskich na 28mm. Czyli w zasadzie tuleję o średnicy zew. 51mm i wewnętrznej 29mm. Znalazłem np coś takiego https://allegro.pl/oferta/walek-z-brazu-tuleja-fi-51-x-29mm-b101-9420327055 więc niby mógłbym wziąć i pociąć sobie według potrzeb. Ale może ktoś już rozwiązywał ten problem i podpowie pod jakim innym hasłem tego szukać?

Dla kontekstu mój cel: mam gryf 28mm, chcę nałożyć na niego 2 lekkie bumpery dużej średnicy, żeby mieć zawsze stałą wysokość gryfu nad ziemią pod MC. Nie widzę dużych lekkich bumperów na 28mm. Zatem alternatywnie: czy potrafi ktoś znaleźć lekkie obciążenia (2.5 lub 5 lub max 10kg) o średnicy 45cm dopasowane do gryfu 28mm (od biedy na 30mm)?

PS. Nie chodzi mi o takie adaptory, które zamieniają całą część na obciążenia z 28mm na 50mm. Chodzi o sposób na przerobienie pojedynczych obciążeń z 50 na 28.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robsonoid:

Zatem alternatywnie: czy potrafi ktoś znaleźć lekkie obciążenia (2.5 lub 5 lub max 10kg) o średnicy 45cm dopasowane do gryfu 28mm (od biedy na 30mm)?

@robsonoid: na olxie jest pełno rzemieślników co wycena obciążenia z płyt stalowych, zrobią ci dowolna średnicę i grubość oraz otwór, tylko trzeba policzyć że wzoru na gęstość jaka grubość musi mieć taki talerz dla docelowej wagi
  • Odpowiedz
@robsonoid: raczej ciężko będzie zrobić 45cm 2.5kg obciążenie stalowe

Przykładowy stalowy krążek (olimpijski)
- 2,5kg ma 19cm wysokości i 1.64cm szerokości
- 5kg 23cm 2 cm
- 10kg 32,5
  • Odpowiedz