Aktywne Wpisy

Winden +89
#ksiazki
Czytanie SF zacząłem od Zajdla i Lema, ale to arcydzieło Simmonsa jest poziom wyżej jednak przy całej sympatii do twórczości polskich pisarzy.
Czytanie SF zacząłem od Zajdla i Lema, ale to arcydzieło Simmonsa jest poziom wyżej jednak przy całej sympatii do twórczości polskich pisarzy.
źródło: 1000018731
Pobierz
ossprime +41

Mam stare konto PayPala, które ma już z 10 lat i używam go okazjonalnie. A że PayPal odwala teraz takie cyrki ze zmianami regulaminów to postanowiłem je zamknąć w cholerę. Tylko problem jest taki, że mam na tym koncie ok. 1000 dolców. Chciałbym przelać sobie te pieniądze na dolarowe konto walutowe w polskim banku i tu pojawia się problem:
- nie chcę przewalutowywać tej kasy, chciałbym mieć trochę obcej waluty tym bardziej, że dalej mogę zarobkować sobie w USD
- pieniądze mają jak najbardziej legalne pochodzenie, ale nie jestem w stanie go udokumentować, część z nich zarobiłem jeszcze w czasach studenckich, kiedy sobie pracowałem na serwisach dla freelancerów i wykonywałem projekty graficzne,
Wiadomo jakie cyrki odwalają teraz banki i mogą zapytać o pochodzenie pieniędzy albo nawet donieść do US. Czy w przypadku takiej kwoty (niby małej, ale jednak to nie jest kilka stów) to prawdopodobne? Lepiej przewalutować i wysłać na zwykłe konto?
#banki #finanse
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim