Aktywne Wpisy
arinkao +377
Towarzysz_Sobaka +14
#raportzpanstwasrodka
Witajcie spieszę do was małym updatem na gorąco co u Filipka?
Ten niedobry, nikczemny Wykop wyciągnął dłoń Filipowi pomagając stanąć samodzielnie na nogi.
Ogarnąłem Filipowi pracę w moich okolicach i nocleg.
Jutro Filip wybiera się z Londynu na Walijską prowincje. I będzie cross z niedbrym wykopkiem (Żart dla tych którzy nie potrafią wyczuć Ironii).
Ostatnimi czasy namnożyło się sporo pytań pod adresem Filipa. Z tego powodu będzie organizowany livesreeam gdzie Filip będzie mógł odpowiedzieć na wasze pytania.
Witajcie spieszę do was małym updatem na gorąco co u Filipka?
Ten niedobry, nikczemny Wykop wyciągnął dłoń Filipowi pomagając stanąć samodzielnie na nogi.
Ogarnąłem Filipowi pracę w moich okolicach i nocleg.
Jutro Filip wybiera się z Londynu na Walijską prowincje. I będzie cross z niedbrym wykopkiem (Żart dla tych którzy nie potrafią wyczuć Ironii).
Ostatnimi czasy namnożyło się sporo pytań pod adresem Filipa. Z tego powodu będzie organizowany livesreeam gdzie Filip będzie mógł odpowiedzieć na wasze pytania.
Widzę tutaj ostatnio same pesymistyczne wpisy, więc przyszedłem wam się pochwalić i może zainspirować.
Od około 4 lat cisnę na OE w #programowanie, dwa kontrakty, obecnie jest to 26k + 22k co daje 48k za pracę jakieś 6-7h dziennie :) Jeden projekt to typowy maintenance i migracja więc maks 2 godzinki, w drugim normalna praca, sprinty, scrumy itd. Cisnę już tak 4 lata i o ile obecny trend się utrzyma to za dwa lata będę mógł myśleć o przejściu na emeryturę. Jestem przyzwyczajony do życia za 5000-6000 miesięcznie, reszta leci w inwestycję, mniej więcej co roku leci kupno mieszkania pod wynajem. Z samego wynajmu będę wyciągał jakieś 8k do tego trochę kasy wleci w krypto, akcje, obligacje, lokaty co mi wygeneruje kolejne 1-2k dochodu co miesiąc
Coś co kiedyś było dla mnie niemożliwym staje się prawdą. Emerytura przed 40 rokiem życia. W dodatku nie mam dzieci #childfree, tylko wieloletnią partnerkę, z którą razem nie chcemy dzieci. Powoli trzeba zacząć szukać nowych pasji i pomysłów na spełnienie życia pracując zaledwie kilka godzin w miesiącu. W dodatku teraz jeszcze prawdopodobna wygrana KO, który może jakoś lepszy od PIS nie jest, ale na pewno będzie nam sie w Polsce żyło lepiej. Czuje bardzo dobrze człowiek.
Z tej okazji również życzę wam wszystkiego dobrego w nowej, wolnej Polsce. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#programowanie #programista50k #wygryw #bogactwo #wybory #szczescie #radosc #wolna #polska
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
Obecnie da się wycisnąć 2X ~30K, może nawet 3X, wystarczy nisza technologiczna i podobne projekty oparty o ten sam stack.
Bonus points jak da radę kopiować rozwiązania i budować blueprinty dla obu projektów jednocześnie ( ͡° ͜
@mirko_anonim: no i jak w Polsce ma być dobrze, jak młodzi tak dają się wykorzystywać w Januszexach?
a idź ty dalej na taśmie w produkcji zasuwać a nie mi się tutaj wciasz do tematu :)
─────────────────────