Wpis z mikrobloga

@ElvishKing: Możesz wybrać tylko partię bliską Twoim poglądom, nie ma ideałów, zawsze jest coś za coś, inna opcja to założenie własnej partii. Ale być może w jakiejś partii jest jakaś osoba, która w 100% zgadza się z z Twoimi postulatami.
  • Odpowiedz
@ElvishKing: Wydaje mi się że najbliżej ci do 3D w wersji PL2050. Ale zawsze to będzie najlepszy dostępny po prostu, nie ideał 100%. (Bo masz trochę specyficzne te poglądy na różne kwestie xd)

Skup się może na kandydatach, znajdź konkretnego w twoim okręgu który ot choćby jest z PL2050 i mówił o legalizacji marihuany. A może ktoś z bardziej konserwatywnej grupy w Lewicy czy z KO ale nieco bardziej liberalny
  • Odpowiedz
  • 0
@jmuhha @FuckYouTony @Dpdp

Zdaję sobie sprawę z tego, że nie trafię idealnie nigdy, czy też raczej program nie trafi w poglądy - ale też po przerobieniu kilku latarników wyborczych różnych nie wiele się rozjaśnia. W jednym dostałem wynik, że najbliżej mi do Nowej Lewicy, a w drugim, że do Konfederacji xD
Stąd pytanie, bo wydają mi się to obozy na dwóch biegunach i ciekaw jestem opinii innych co do
  • Odpowiedz
@ElvishKing: lewica lewicą, pamiętaj, że głosując na TD wspierasz lewicę, która w sejmie się znajdzie, natomiast z TD może stworzyć rząd prowadzący do zmian. Jeśli TD się nie dostanie, to lewica nic nie zrobi. Przemysł to jeszcze i miłego (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 0
@ElvishKing Ja polecam test na myPolitics. Nieco dłuższy jest i daje dodatkowo wyniki w kategoriach tematycznych więc można się zastanowić co ważniejsze.
Ale niezależnie od listy, warto popatrzeć na konkretne osoby z listy w drugiej kolejności.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dpdp
Dzięki, sprawdzę jeszcze to.

Planowałem podejść do tego głosowania właśnie w taki sposób, żeby znaleźć konkretną osobę, która może wykazać się faktycznym działaniem w ostatnich latach na rzecz mniej lub bardziej lokalnej społeczności, ale niestety w moim okręgu większość to ludzie zdecydowanie z zewnątrz.
Staram się to w głowie też jakoś całościowo poukładać, ale głosowanie "żeby było lepiej dla Polski i Polaków" to jakaś abstrakcja totalna.
  • Odpowiedz