Wpis z mikrobloga

Nie jeżdżę autem praktycznie wcale. Jednak daje mi komfort psychiczny. Miałem w życiu już wiele aut, w przyszłym roku planuje zakup coś ciekawego pokroju X3M albo Macana.

Szukam obecnie czegoś „fajnego”, co da mi trochę frajdy i jednocześnie będzie na wypadek potrzeby auta. Potem zostanie może jako drugie auto albo pójdzie dalej.

Szukam albo jakiegoś fajne coupe, czegoś może z dachem otwieranym albo jakiegoś fajnego off roada. Nawet w głowie był pomysł Smarta albo Jimnym, co pokazuje jakie emocje mna targają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Może macie jakieś propozycje w niedużych pieniądzach tj. 20-30 tys? Może faktycznie ten SMART do miejskiej jazdy? Najchętniej kupiłbym sobie quada z homologacją albo jakiś motorek, ale gdzie w tym klimacie…

#motoryzacja #samochody
  • 8
  • Odpowiedz
coś ciekawego

X3M albo Macana

@30062018: wybierz jedno. Przecież to suvy do wożenia bombelków do przedszkola, jedynie z mocniejszym silnikiem na wypadek gdyby trzeba było go przewinąć przed wyjazdem i nadrobić stracony czas by się nie spóźnić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@30062018: jak chcesz auta komfortowego to tylko Audi z pneumatyką - od A6 do A8 w jakiej w wersji silnikowej sobie życzysz. Nic nie daje tyle komfortu co Audi albo Mercedes.
Bmw nawet w X jest bardzo twarde i kusi do szybkiej jazdy, a co dopiero w wersji M.
A Macan to auto dla żon/dziewczyn/kochanek/mam które dowożą dzieci do szkoły albo do galerii handlowej. To auto aż się kojarzy z nowobogacką
  • Odpowiedz
  • 1
@30062018 kabrio nie znajdziesz, o wankla trzeba mocno dbać i mieć cierpliwość, części drogie i mało jest mechaników ogarniających te silniki. Ładne i unikalne ale nie warte zachodu.
  • Odpowiedz
@30062018: piszesz, że jeździłeś rs'kami m'kami i innymi sportowymi samochodami a szukasz czegoś do 30k. Niestety nic nie da Ci tyle funu ile samochody czysto sportowe za set tysięcy złoty. Możesz szukać jakiejś namiastki, albo czyjegoś grubego projektu, który postanowił sprzedać, ale to wiąże się z ciagłym dłubaniem w samochodzie (mówie tu o jakichś swapach albo robieniu 400km w jakichś e46).

Jeżeli chcesz coś, co nada się na daily a i
  • Odpowiedz