Wpis z mikrobloga

@TheFlashes: Co do czerwonego przycisku, to zainstaluj sobie RedQuits. Wtedy czerwony przycisk zawsze zamyka, a żółty minimalizuje.

Co do instalowania, to osobiście staram się jak najwięcej instalować przez brew. Daje to jako takie panowanie nad zainstalowanymi aplikacjami.

Generalnie miałem bardzo podobne spostrzeżenia do twoich. Dodałbym jeszcze że alt+tab nie iteruje po zminimalizowanych, a byłem do tego przyzwyczajony z windowsa.
  • Odpowiedz
@TheFlashes: Dla niektórych minusy z punktu 1, 2 i 3 mogą być zaletą. Punkt 1 to ewidentnie nawyki z Windowsa, trzeba zmienić rozumowanie.
Problemy u ciebie z pkt 5 w dużej mierze to też wynikają z przyzwyczajenia z Windowsa. A już jest przecież i pod Windowsem tendencja, że korzystamy z repo do apek (Microsoft Store). I tak samo polecam pod MacBookiem.
Punkt 4 i 8 to rozumiem, że nie dotyczą
  • Odpowiedz
@TheFlashes: ja uzywam jednego i drugiego i o ile MacOS jest ok, nie robi jakiegoś szału to macbooki sprzętowo to jest mistrzostwo świata.

Genialny ekran, świetna klawiatura, wspaniały touchpad, super bateria, świetna wydajność i na dodatek sie nie grzeje a wykoanany jest na najwyższym poziomie. Przesiadka z air na pro była dośc trudna bo duże toto ciężkie ale w kilka dni się przyzwyczaiłem.
  • Odpowiedz