Wpis z mikrobloga

Mirasy, pytanko odnośnie montażu klimatyzacji w mieszkaniu dla tych którzy już przerabiali temat.

Dostalem ofertę 6300PLN - cena obejmuje montaż jednostki, Odprowadzenie skroplin do odpływu w kuchni która znajduje sie kompletnie po drugiej stronie (przepływ będzie poprzez kucie w posadzce) i kucie w ścianie aby agregat zamontować na balkonie.

Proponowana jednostka: AUX Freedom Plus-AUX12F2H

Czy waszym zdaniem to dobra cena i czy warto?

#mieszkanie #klimatyzacja #remontujzwykopem #wykonczenia
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cata666: ale jak chcą podłaczyć pod zlew, to znaczy, że cały odcinek odpływu pod podłogą będzie wypełniony stojacą wodą, i prawdopodobnie szybko się zagloni i zaklei.
Moim zdaniem musisz mieć spadek, żeby woda nie stała. Więc jak już to odpływ pociągnięty po ścianie ż odpowiednim spadkiem.
  • Odpowiedz
@cata666: no tak, ale jak masz kilka metrów poziomej rurki pod podłogą, to tak czy inaczej musisz podnieść odpływ do góry, bo woda samą się nie podniesie. Wydaje mi się, że syfon sam z siebie nic nie da.
Woda tak czy inaczej będzie wypełniała całą rurkę odpływową do wysokości podłączenia odpływu pod zlewem.
Nie wiem w którym momencie będzie to podłączone, ale jeśli za syfonem zlewu, to potrzebować będziesz suchego
  • Odpowiedz
@milosh345: mam podobny problem- nie ma kratki ani żadnej rynny na balkonie. Czy bardzo źle będzie jeżeli woda będzie rurką kapała w dół z 4 piętra pomiędzy balkonami?
  • Odpowiedz