Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +10
Pracuję na pełen etat, zarabiam powyżej średniej krajowej i nie stać mnie na nic.
Kawalerka w warszawie to koszt około 3300 PLN ze wszystkim. Na jedzenie wydaje około 1800 PLN - czasem gotuje sam, czasem na mieście. 150 PLN place za paliwo. około 100 PLN to leki (problemy skórne) i dodatkowe 150 PLN to jakaś chemia, papier toletowy itp. 200 PLN place za rozrywkę tj. pójście w miesiącu na tenisa / squasha / kręgle lub wyjście ze znajomymi na drinka lub szisze. Zostaje mi około 1000 PLN.
Tymczasem znajomi, którzy maja mieszkanie po babci, kupili im ich bogaci rodzice i pracują w Dino przy takim samym trybie życia maja na koniec miesiąca na koncie znacznie więcej niż ja.
Nie
Kawalerka w warszawie to koszt około 3300 PLN ze wszystkim. Na jedzenie wydaje około 1800 PLN - czasem gotuje sam, czasem na mieście. 150 PLN place za paliwo. około 100 PLN to leki (problemy skórne) i dodatkowe 150 PLN to jakaś chemia, papier toletowy itp. 200 PLN place za rozrywkę tj. pójście w miesiącu na tenisa / squasha / kręgle lub wyjście ze znajomymi na drinka lub szisze. Zostaje mi około 1000 PLN.
Tymczasem znajomi, którzy maja mieszkanie po babci, kupili im ich bogaci rodzice i pracują w Dino przy takim samym trybie życia maja na koniec miesiąca na koncie znacznie więcej niż ja.
Nie
Witajcie majstry, poszukuję latarki led, do kwoty +-200, jeśli jest jakiś konkretny kandydat w bliskich cenach też może być,
Gustuję w małych, nie podobają mi się latarki które są szersze przy żarówce, zarzucie jak znacie marki godne polecenia, kiedyś kupowałem na prezent latarkę, z regulowaną mocą w kilku stopniach jedynie nie miała ładowania usb,
Jeśli ma ktoś coś sprawdzonego chętnie obczaję
#led #latarki #survival #myslistwo
Gustuję w małych, nie podobają mi się latarki które są szersze przy żarówce, zarzucie jak znacie marki godne polecenia, kiedyś kupowałem na prezent latarkę, z regulowaną mocą w kilku stopniach jedynie nie miała ładowania usb,
Jeśli ma ktoś coś sprawdzonego chętnie obczaję
#led #latarki #survival #myslistwo
Dostalem ofertę 6300PLN - cena obejmuje montaż jednostki, Odprowadzenie skroplin do odpływu w kuchni która znajduje sie kompletnie po drugiej stronie (przepływ będzie poprzez kucie w posadzce) i kucie w ścianie aby agregat zamontować na balkonie.
Proponowana jednostka: AUX Freedom Plus-AUX12F2H
Czy waszym zdaniem to dobra cena i czy warto?
#mieszkanie #klimatyzacja #remontujzwykopem #wykonczenia
Tak podłączone zostanie pod odpływ w kuchni, myśle że ma to sens bo nigdzie indziej nie ma możliwości odprowadzenia wody do kanalizacji.
Moim zdaniem musisz mieć spadek, żeby woda nie stała. Więc jak już to odpływ pociągnięty po ścianie ż odpowiednim spadkiem.
Woda tak czy inaczej będzie wypełniała całą rurkę odpływową do wysokości podłączenia odpływu pod zlewem.
Nie wiem w którym momencie będzie to podłączone, ale jeśli za syfonem zlewu, to potrzebować będziesz suchego
może czymś takim warto się zainteresować? i nie trzeba bedzie opróżniać zimą..
https://shopklima.pl/pl/pompki-skroplin/2468-odparowanie-kondensatu-skroplin-stann-st033.html
Na razie działa bez zarzutu.