Aktywne Wpisy
capol2 +740
lubieczipsy_ +63
Przeprowadziłem się do nowego mieszkania i jest jakaś grupa na fb sąsiedzka.
Chlop pewnie cały tydzień zapracowany i musiał wywiercić dziurę w ścianie bo wcześniej nie miał czasu a tu jakieś pretensje bo jest 20:30. Co o tym myślicie?
Reszta zdj w komentarzu.
#mieszkanie #madki #patodeweloperka
Chlop pewnie cały tydzień zapracowany i musiał wywiercić dziurę w ścianie bo wcześniej nie miał czasu a tu jakieś pretensje bo jest 20:30. Co o tym myślicie?
Reszta zdj w komentarzu.
#mieszkanie #madki #patodeweloperka
Izrael nigdy nie powinien powstać, to jest jakaś paranoja, że arabom zabrali ich ziemię i zasiedlili tam żydów bo tak powiedział pambuk kiedyś
Z drugiej strony mamy ekstremistów islamskich gotowych zabijać siekierami niewinnych cywilów.
Obiektywnie Izrael #!$%@? Palestyńczyków w pył, subiektywnie nie wiem jak można tu komuś kibicować xD
#izrael #wojna
@Gamila_Ossadellud:
To ty sobie poczytaj xD To częsty, przeruchany argument, jakoby żydzi wykupili 60% terytorium Palestyny xD Po prostu ONZ im przyznał ziemie bo sobie anglosascy kolonizatorzy tak nakreślili na mapie. Angole zwłaszcza się cieszyli, że żydzi w końcu znikną z Europy
@gorzki99: Czyli mężczyźni w Polsce którzy mają 40 lat nie są cywilami? Co ty #!$%@? XD
@Mandarex: Mam 43 lata. Jestem zolnierzem rezerwy. Czy mi sie to podoba to inna sprawa. Tylko ze ja na szczescie nikogo nie zabijalem. I wojsko jak bylem wcielony tez nie (czego nie mozna powiedziec o izraelu.
Wiec #!$%@? to co wiem. Byles w wojsku to z automatu stajesz sie zolnierzem rezerwy. A w izrelu wiekszosc byla
Kocioł arabski by szukał wroga, dobrze, że jest nim Izrael i to dodatkowo tam na miejscu niż by mieli szukać wroga w Europie i tu próbować działać.
@Mandarex: Czyli dotarlo ze nie jestem cywilem. Czyli dotarlo ze malo kto w izraelu jest cywilem. Troche pozno ale lepiej pozno niz wcale.
To teraz tylko czekam az dotrze ze ani ja ani wojsko w ktorym bylem nie mordowalo inych najezdzajac ich ziemie.
Jak dotrze to sie odezwij.
@Don_kiszot: w polsce nigdy nie było antysemityzmu i polacy tylko im pomagali w trakcie IIWS!
przymusowo w wojsku wiec juz mozna xDDD
@erni13: Ortodoksyjni Żydzi od dawna wyjaśniają, że Bóg w cale nie dał im od tak prawa do tych ziem. Mieli je otrzymać po ponownym przyjściu mesjasza, którego jak na razie ani śladu. Te opierające się na religii żydowskiej roszczenia władz tego państwa, i powiązanych z nimi organizacji, to
A Ruscy długo planowali inwazję na Ukrainę xD Dlaczego to miałoby stanowić jakikolwiek argument?
Kocioł arabski XDDD Anglosasi #!$%@? bliski wschód i nadal to czynnie
Dobra, z błaznami nie dyskutuję xD Doedukuj się zanim się wypowiesz następnym razem
https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Partition_Plan_for_Palestine
To Ty przywołałeś argument 60%, ja napisałem, że to była przesada i to wielka. Nie chodziło mi o decyzje ONZ tylko o faktyczne posiadanie ziemi przez Żydów to było w granicach kilku % przed II WŚ.
Muzłumanie w religii mają wpisaną świętą wojnę więc muszą mieć wroga.
No to tym bardziej arabowie mieli prawo do odbicia niesprawiedliwie odebranych ziem.
No
@Pulchra_feles:
Czyli zakup terenów daje prawo do ogłoszenia własnego państwa na tym terenie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym, ile tych terenów mieli wykupionych w dzień ogłoszenia niepodległości? ( ͡° ͜ʖ ͡°)