Aktywne Wpisy
mrocznegacie +477
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary
To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17
Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu.
Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17
Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu.
Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
Koleś w pracy u nas jest od dwóch tygodni na wypowiedzeniu, zmienia robotę. Od tego czasu się o-------a, ale w sumie nikt go jakoś nie krytykuje specjalnie.
Dziś trafił się jakiś baran z Krosna Odrzańskiego, który robił aferę c--j wie z czego. Powiedział, że zgłosi skargę na naszego bohatera.
Ten co o-----ł.
Wziął telefon, gdzieś zadzwonił i mówi Już daje pana do telefonu.
Klient p---------y, bierze słuchawkę i zaczyna gadać co się stało. Nagle stał się czerwony na mordzie, aż kolega z ochrony podszedł. Okazało się, że pracownik zadzwonił do kebaba 😀
Przyszedł aż kierownik hali i we trójkę siedzieli w sali konferencyjnej
Dziś trafił się jakiś baran z Krosna Odrzańskiego, który robił aferę c--j wie z czego. Powiedział, że zgłosi skargę na naszego bohatera.
Ten co o-----ł.
Wziął telefon, gdzieś zadzwonił i mówi Już daje pana do telefonu.
Klient p---------y, bierze słuchawkę i zaczyna gadać co się stało. Nagle stał się czerwony na mordzie, aż kolega z ochrony podszedł. Okazało się, że pracownik zadzwonił do kebaba 😀
Przyszedł aż kierownik hali i we trójkę siedzieli w sali konferencyjnej
#cthulhu #lovecraft #ksiazki #lubimyczytac
Prawidłowo powinno to wyglądać tak : Abd al Hazred
Samo imie jak i przyrostek nie są arabskie, bo UL robi to samo co reszta nazwy, co nie ma sensu.
Arabscy uczeni zajmowali się tym wiele
Ja dostałem jego pierwszą książkę w wieku 10 lat, w wieku 12 miałem już
@Pshemeck: Z ustaleniem takich rzeczy zawsze jest problem - niemniej to niesamowite, do jakich rzeczy potrafią dokopać się fani Lovecrafta w poszukiwaniu choćby śladu inspiracji czy podobieństwa :)
@Pshemeck: Czyżby https://pl.wikipedia.org/wiki/Hastur
@Pshemeck: Lovecraft i E. A. Poe to klasyka i do tego świetna. Z żyjących - moim zdaniem - dorównują im tylko Graham Masterton i Clive Barker.
Tak między nami, to Hastur jest moją ulubioną postacią z universum. Cthulhu ssie :)
@Apaturia: poproszę źródło
W angielskim przekładzie The Subtle Blessings in the Saintly Lives of Abu al Abbas al Mursi and his master Abu al Hasan al Shadhili można znaleźć ten sam cytat, jednak jego końcówka brzmi