Wpis z mikrobloga

@monox12 mozza w kulce ok, ale pokroić dzień wcześniej i zostawić do odsaczenia na noc w koszyczku czy innym patencie, nie będzie kałuży - szczególnie ze piekarnik.
  • Odpowiedz
@piotrex39 znaczy się wyszła OK, ale to był test na jakiejś mące z marketu, chciałem tylko zobaczyć jak to będzie z mniejszą kulka i nawet lepiej mi się to piecze. Muszę zamówić stiagioni na allegro bo mi się skończyła i zrobię z 24h TK, ciekaw jestem smaku. Widzę umiesz bardziej niż ja robić kompozycje ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
Muszę też w końcu zrobić pitce bo już z dwa miesiące nie było u mnie xD
Jakby ktos chciał spróbować to wg mnie na domowy piekarnik ten przepis jest najlepszy:
https://youtu.be/OHb0he4pqns?si=nLBNR7DMXmZJ2AJ7
I kalkulator (ja używam przepisu na NY):
https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/

Zimna 48h fermentacja robi robotę. Ciasto zawsze jest chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.
qualin - Muszę też w końcu zrobić pitce bo już z dwa miesiące nie było u mnie xD 
Jak...

źródło: temp_file7850076527032452318

Pobierz
  • Odpowiedz