Aktywne Wpisy
4mmc-enjoyer +14
Ej chłopy, jak wy widzicie wasz związek w momencie gdy różowa zarabia np. minimalną? Jesteście gotowi na bycie bankomatem/sponsorem na całe życie czy jak? No bo z taką babą jak chcecie wziąć kredyt na chałupę to wam jeszcze obniży zdolność kredytową. Weźmiesz kredyt sam to co potem robisz, wpisujesz ją do własności 50:50 mimo że nie dała nawet złotówki? Czy może nic na nią nie przepisujecie, a ona musi wtedy mieszkać na kocią łapę całe życie i będzie Ci to wypominać dzień w dzień.
Jak widzicie jakieś bardziej wypasione wakacje, nie macie problemu ze sponsorowaniem, bo waszej lubej nie chciało się uczyć/rozwijać, tylko woli oglądać netflixa?
Wypadnie jakiś większy wydatek np. zakup telewizora i co, też sponsorujecie?
Jak można w ogóle planować wspólną przyszłość kiedy finansowo taka osoba to tylko kula u nogi?
I proszę bez pieprzenia typu 'patrzysz tylko na pieniądze' - nie, patrzę na wiele rzeczy, finanse to też ważny temat, np. w przypadku kupna mieszkania wręcz kluczowy - każdy zdrowo myślący chłop, będzie o tym myślał i jest to całkowicie normalne.
Chcecie czy nie chcecie pieniądze są bardzo ważne, każdy chciałby dzieciom zapewnić najlepsze warunki jakie się da i do tego potrzebne są pieniądze.
Jak widzicie jakieś bardziej wypasione wakacje, nie macie problemu ze sponsorowaniem, bo waszej lubej nie chciało się uczyć/rozwijać, tylko woli oglądać netflixa?
Wypadnie jakiś większy wydatek np. zakup telewizora i co, też sponsorujecie?
Jak można w ogóle planować wspólną przyszłość kiedy finansowo taka osoba to tylko kula u nogi?
I proszę bez pieprzenia typu 'patrzysz tylko na pieniądze' - nie, patrzę na wiele rzeczy, finanse to też ważny temat, np. w przypadku kupna mieszkania wręcz kluczowy - każdy zdrowo myślący chłop, będzie o tym myślał i jest to całkowicie normalne.
Chcecie czy nie chcecie pieniądze są bardzo ważne, każdy chciałby dzieciom zapewnić najlepsze warunki jakie się da i do tego potrzebne są pieniądze.
Kiedys_Mialem_Fejm +190
Kogoś tu #!$%@?ło xd Burger za 55 zł
Mazury cud natury. W ostatni weekend całe miasto zawalone turystami, a w restauracjach pustki. Ludzie śmieją się z wielkich przedsiębiorców na spotted bo za piwo w butelce ponad 20 zł. Parokrotna przebitka xd Żarcie drogie, za niedopieczoną małą pizze kumpel ostatnio zapłacił 50 parę zł. Oczywiście kelnerzy i kelnerki bez umów o prace i za śmieciowe pieniądze bo jako klient mam sie biednej dziewczynie czy chłopakowi dopłacać do wypłaty w tipie mimo, że już zdarzylem przepłacić zamawiając cokolwiek. Jak poprosisz o paragon to zaraz wielkie oczy.
Nie będzie mi szkoda jak te gówno interesy zaczną się zamykać na własne życzenie
Znajomy
Mazury cud natury. W ostatni weekend całe miasto zawalone turystami, a w restauracjach pustki. Ludzie śmieją się z wielkich przedsiębiorców na spotted bo za piwo w butelce ponad 20 zł. Parokrotna przebitka xd Żarcie drogie, za niedopieczoną małą pizze kumpel ostatnio zapłacił 50 parę zł. Oczywiście kelnerzy i kelnerki bez umów o prace i za śmieciowe pieniądze bo jako klient mam sie biednej dziewczynie czy chłopakowi dopłacać do wypłaty w tipie mimo, że już zdarzylem przepłacić zamawiając cokolwiek. Jak poprosisz o paragon to zaraz wielkie oczy.
Nie będzie mi szkoda jak te gówno interesy zaczną się zamykać na własne życzenie
Znajomy
Bo łóżko wygląda lepiej, ale wersalka jest praktyczniejsza.
Wybieram meble do pokoi które będą wynajmowane i się zastanawiam.
#nieruchomosci #wynajem #mieszkanie
Miałem w części pokoi szezlongi albo wersalki a teraz już wszędzie sa lozka, bo ludzie chcieli lozka
https://allegro.pl/oferta/lozko-metalowe-140x200-ze-stelazem-podwojne-loft-13097922120
Ciężko to rozyebac. I stelaż w tej polce cenowej jest doskonałej jakości.
Do tego materac przynajmniej 10 cm z wykończeniem z maty kokosowej i można naprawdę kozacko się wyspać. 90% ludzi sypia w gorszych warunkach i mówi ze od kiedy wynajęło pokój to im się lepiej spi.
To jest taki drobiaz,
@chinski_pierozek: będzie też stolik i dwa fotele, oraz biurko z krzesłem.
@programista15cm: dzięki za sugestje, jednak to łóżko absolutnie nie pasuje do wystroju pokoju jaki planuję. Ale dzięki za przypomnienie że nie tylko Ikea istnieje.
I pamiętaj, że wystrój który się Tobie podoba nie musi się podobać innym.
Lepiej komuś sprzedać ze sie dobrze wyspi, no ale co ja tam będę pierdylil, w końcu ledwo 12% zwrotu
@KromkaMistrz: dzięki za opinię, będę szukał łóżka 140
@programista15cm: pamiętam :) i jeszcze żadne meble nie są kupione więc wszystko można zmienić.
Dzieki za rady, bo doceniam wartoś wiedzy doświadczonych.
Czy ogólnie nie polecasz wystroju typu "Ikea"?
Ja np celowalem w osoby pracujące zdalnie. Zapewniłem w każdym pokoju internet na kablu i światłowod 1/1 do mieszkania.
Do tego duże używane biurko w świetnym stanie po likwidacji firmy. Dużo szaf i wygodne krzesło biurowe.
Wystrój jako taki zostaw najemcy. On sobie dobierze dekoracje
Do tego jeszcze kontakty przy tych plytkach sa takie bardziej dekoracyjne.
Reszta jest zwykła/ tania, a efekt i tak jest wyróżniający się względem wszystkich innych pokoi w tym
Zamki będę dopiero instalował i zamowię na klucz z wkładką :)
Zupelnie inne uczucie, kiedy masz swoj klucz zamykany na porzadny zamek jak masz mieszkac z obcymi ludzmi