Aktywne Wpisy
mirko_anonim +22
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
sprzedam_nerke +406
Skąd w ogóle to przekonanie w UE, że trzeba przyjmować jakichkolwiek migrantów? I jednocześnie procedura relokacji pokazuje, że nikt ich do końca nie chce. To może umówić się, że po prostu nie przyjmujemy z automatu nikogo? Na świecie, jakieś 4-5 mld ludzi żyje na gorszym poziomie niż w UE, co gdy wszystkim się zamarzy migracja?
#ue #imigracja
#ue #imigracja
Ale i tak przyjdzie natalista i powie trzeba robić dziecko bo: tak trzeba/ wszyscy mają/mam taką potrzebę biologiczną. #!$%@? tam że zaraz 27% polaków będzie zarabiać minimalną a automatyzacja pracy postępuje z roku na rok a o tym że każdy kto się decyduje na dziecko bierze udział w loterii i tylko niektórzy wygrają zdrowie to już lepiej o tym nie mówić.
#gownowpis #antynatalizm
@FS_D: Dlaczego tak uważasz?
No i ta druga sprawa ja nie wyobrażam sobie sprowadzić dziecko na ten świat gdzie co jakiś czas wybucha wojna. Dodatkowo wszędzie się płaci podatki, od pracy, od zakupów, od różnych usług a jak przychodzi co do czego to
@FS_D: No i ok jak dla Ciebie spoko. Dla mnie nie ale ja mam problem z zbyt dużą ilością empatii.
??
No to wygoda, lenistwo i strach czy jednak przyznajesz mi racje że świat jest zły @WiesniakzPowolania
Czyli mogę wydrukować Twój wpis i w razie wojny jak będą chcieli żebym zginął w okopach za oligarchów będę mógł pokazać ten immunitet neutralności?
Czy jak dostane raka lub inną poważną chorobę to też mogę powiedzieć HOLA HOLA tutaj wykopek napisał że świat jest neutralny, proszę nie ingerować w moje życie
@ciemnienie:
To tak jakby powiedzieć, że Ty jesteś złym człowiekiem bo np. czasami kłamiesz a w 2015 nie dałeś pieniążka cygańskiemu dziecku w tramwaju
Ja tam skłaniam się do tego, że rzeczywiście jest to Twoja wygoda i strach, o ile rozumiem, że część ludzi po prostu nie chce mieć dzieci (bo nie czują,
No w takim razie mogę napisać ścianę tekstu a i tak nie zrozumiesz mojej perspektywy czyli człowieka z przesadną empatią.
Wygoda jest skutkiem nie przyczyną tego że nie będę miał dzieci. Strach jako taki że pojawiłaby się choroba to tak.
I nikt cie nie zmusza żebyś miał dzieci, ba - to dobrze że osoba taka jak ty nie bedzie rodzicem, bo byś nie podołał.
Rozumiem że Ty kalkulujesz że dziecko urodzi się bez żadnych chorób ale moja kalkulacja jest błędem że jest na to szansa (nawet niewielka mi wystarczy żeby nie ryzykować).