Wpis z mikrobloga

#odszkodowania #odszkodowanie #lotnictwo #finanse

Miałem zaplanowany na jutro lot dla dwóch osób z jednego z polskich miast do Włoch. Podróż była zaplanowana pod mecz piłkarski. Lot został odwołany. Informacje o odwołaniu dostałem dziś po 18. Przebookowałem za darmo bilet z jutra na sobotę, ale jest duża szansa, że spóźnię się lub nie zdążę na mecz. Przepadł mi też hajs za nocleg z piątku na sobotę (gdybym dostał info o odwołaniu dziś do 12 to jeszcze mógłbym te pieniądze odzyskać, a tak to d--a). Dodatkowo najpierw miałem wykupiony lot sobotni i przez termin meczu musiałem go przebookować na piątek, za co dopłaciłem 500 zł. Teraz mam znowu ten lot sobotni 500 zł przepadło, pieniądze za jeden nocleg przepadły, możliwe, że bilety na mecz też przepadną albo będę musiał zapłacić kilka stówek za szybszy transport.
Przewoźnik to Wizz Air. Pytanie teraz moje czy wie ktoś czy mogę coś z tym zrobić? Czy jest jakaś firma, która może pomóc albo czy sam mogę coś zrobić, żeby odzyskać pieniądze? Wiem, że jest Google, ale większość artykułów jest sponsorowana, większość firm, które się wyświetlają odnośnie takich odszkodowań mają niepewne opinie, a posty na forach mają już ponad 10 lat. Jeśli ktokolwiek ma jakieś informacje, które mogą mi pomóc bardzo proszę, żeby je napisał. :(
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@OsSikorskiego napisałem odwołanie o odszkodowanie na oficjalnej stronie wizz, odpisali że mają prawo nie wypłacić w przypadku kiedy lot odwołano z przyczyn niezależnych od nich, no i w tym przypadku podobno są takie przyczyny
  • Odpowiedz