Wpis z mikrobloga

Ehh. Chyba trzeba pożegnać #alfaromeo 159. Dzielnie służyła, ale po 350 tys. km już je nie ufam. Ciągle coś się w niej psuje, a ja do pracy dojeżdżam 1300 km. Co nowego kupić do darcia autostradami? Najlepiej na długo, a nie, że 2 lata i zmiana.
Audi S6 wygląda sensownie, ale jest za drogie jak dla mnie. Więc może jakiś kompakt kombi?
#motoryzacja #auto #pytanie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Luko: no właśnie jestem na etapie rozglądania się jakiego budżetu potrzebuję. Jakbym znowu jeździł ponad 10 lat, to i 300 tys. netto nie przeraża. Więc może być nowe, nowe. Ważne, żeby mnie dowoziło. Lepiej wydać na swój niż 2000€ na wynajmowany na szybko samochód, bo mój stanął w trasie, a ja muszę się dostać do klienta.
  • Odpowiedz
ze ci sie chce tak codziennie

@SZESCIOPAK_HARNASIA: no właśnie bardzo mi się nie chce. Nawet co dwa tygodnie. Często samochód zostaje, a ja latam jak akurat loty podpasują. Ale zdażyło mi się przyjeżdżać na 2 dni. Albo robić "tour de clientes" 3500 km w tydzień obskakując trzech klientów.
  • Odpowiedz
  • 1
@ShortyLookMean ja bym sobie dał spokuj z audi a6, bo c6 to jest b---a tak samo jak 159, ja bym obstawiał, żeby celować w coś co ma przynajmniej 150 lub 180 koni, by mało palił na autostradce + dłuższa skrzynia. Przychylniej patrzyłbym na serię 5, ale mi - osobie która czyta opinie na forach, grupach itd - wydaje się średnie, a bo to panewki, a głowica, a olej, elektronika etc. Szerokim
  • Odpowiedz