Wpis z mikrobloga

@arkan997: Różnica tkwi w użytych przyprawach, sosach czy wspomnianym wyżej oleju sezamowym. Wpływ na smak ma także użyty rodzaj ryżu - dobrej jakości np. ryż jaśminowy przygotowany w garnku ciśnieniowym smakuje inaczej od sprzedawanego w Polsce gówno-ryżu w torebkach.

Dlatego głupie jajo z ryżem w japońskiej knajpie będzie smakować inaczej od tego samego jajka zrobionego w domu
@youngP: to nie jest egg fried rice !!!! to jest chyba tomago kake gohan ale ja tego nie lubie bo nie lubie surowego jajka
ale za to jest bardzo podobne danie jak w rice cookerze dodasz do ryżu pokrojonego pomidora przyprawy i olej i to się ugotuje to potem wymieszasz i na do dasz usmażone jajko tak lekko żeby było płynne to wtedy jest pyszne !!!
ale jak się to nazywa
@LubiePieski: no tak myslalem wlasnie, ze to na memie to nie egg fried rice ale jakos jajko plus ryz plus japonia rowna sie LubiePieski fav food, tak mi wyszlo w glowie ¯\(ツ)/¯ A to o czym piszesz to smaczne musi byc, zrobie se jak bede mial wiecej czasu i cierpliwosci ( ͡° ͜ʖ ͡°)