Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +199
Idzie #rozdajo z okazji #blackfriday – dla zwycięzcy karta podarunkowa Allegro o wartości 50 zł (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Zaczyna się jeden z najbardziej dzikich okresów w roku. Ja mam już listę ewentualnych zakupów wraz z odnotowanymi cenami sprzed kilku miesięcy, żeby nie dać się korpo-januszom, ale jestem ciekawy Waszego podejścia, dlatego…
…żeby wziąć udział w rozdajo:
• dajcie plusika,
• napiszcie w komentarzu, na zakup
Zaczyna się jeden z najbardziej dzikich okresów w roku. Ja mam już listę ewentualnych zakupów wraz z odnotowanymi cenami sprzed kilku miesięcy, żeby nie dać się korpo-januszom, ale jestem ciekawy Waszego podejścia, dlatego…
…żeby wziąć udział w rozdajo:
• dajcie plusika,
• napiszcie w komentarzu, na zakup

PoloRL +142
Mam duże doświadczenie w eagle, choć zatrzymałem się na wersji 6 i ta zmiana sposobu pracy gdzie footprint przypisuje się po dodaniu elementu + olbrzymia biblioteka komponentów z których większość to badziewie niestety przytłacza. Help
#elektronikadiy #kicad #eagle
Jeśli czegoś nie ma w bibliotekach to zawsze możesz samodzielnie stworzyć symbol, są nawet gotowe generatory symboli i footprintów np. snapeda, ultralibrarian, od mousera (https://www.mouser.pl/electronic-cad-symbols-models/)
@zetisdead: @olejek_rurzany: ...czyli podstawa to znać dokładną nazwę modelu. Duże i poważne sklepy z elektroniką używają tych nazw, więc nawet jeżeli części kupiłeś na Ali, to nazwy modelu szukałbym w Mouserze czy TME. A potem już prosto, Google, "RM-065 kicad footprint", albo znajdziesz albo nie ma 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ