Wpis z mikrobloga

Mnie najbardziej ciekawi jedna sprawa.
W zwiazku z #covid byla tutaj cala masa wpisow jawnie dyskredytujaca niezaszczepionych. Wyzywanie od szurow, niewiernych nauce, sugestie zeby zamykc ludzi w domach, czy zwalniac z pracy.
Po czasie paru mirkow przypomnialo o tych absurdach i okazalo sie ze "tak nie bylo, nikt tak nie mowil wy szury"

Widze ze w temacie #wojna #ukraina nastroje zaczynaja odbijac w przeciwnym kierunku. Od wyzywania od szpionow i onuc ludzi ktorzy powiedzieli cokolwiek na swietych PANOW ukraincow - w druga strone.
Za jakis czas, po wojnie zostanie wrogie i konkurencyjne panstwo ukrainskie.
Ciekawe czy narracja bedzie podobna.
"Nikt nie wyzywal od onuc, nikt nie chcial unii polsko-ukrainskiej, nikt nie mowil o braciach ukraincach, a BlazenMana wymysliliscie WY - szury i konfiarze"

Chociaz sie domyslam xD
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Od wyzywania od szpionow i onuc ludzi ktorzy powiedzieli cokolwiek na swietych PANOW ukraincow - w druga strone.

@NexciaK: podzielisz się jakimś takim wpisem? ja zauważyłem że większość pisząca takie teksty ma na myśli kolportowaną przez siebie kremlowską propagandę i potem zdziwienie że ludzie poza RUnetem jej nie łykają
  • Odpowiedz
@NexciaK: polecam poszukać przez Googla tematów covidowych z 2019/20 na wykopie. Wybrać najbardziej zagorzałych zwolenników szczepień i zapytać się ich dzisiaj czy czują się debilami i dlaczego zaprzestali swojej retoryki. #covid19
  • Odpowiedz
@NexciaK: Ale dlaczego ktoś miałby jeszcze gadać o pandemii i szczepieniach jak temat się zakończył w dużej mierze dzięki odpowiedniemu wyszczepieniu? 2 lata biegać i powtarzać że się miało rację? xD
  • Odpowiedz
@NexciaK: Wykop ma tak ze wszystkim, krąg mikroblogera dotyczy też tematów. Jak mówi złota zasada. Słuchaj wykopków i rób na odwrót xD

W 2015 każdy cieszył się, że PO straciło władze a dziś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NexciaK: Z tego co pamiętam to każdy szur był zakochany w Gon70 (chyba taki miał nick), który potem okazał się ruską onucą. Co pokazało jaki był cel anty szczepionkowców - destabilizacja kraju. Covida nie ma głównie dzięki szczepionce i się z tym musicie pogodzić. A to że nasz wspaniały PiS zrobił to co robić umie najlepiej czyli nie legalne lockdowny czy zakazy to do nich niej pretensję a nie do
  • Odpowiedz
W 2015 każdy cieszył się, że PO straciło władze a dziś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@erni13: a dziś wykopki gremialnie lobbują za powrotem PO do władzy. Jaki z tego wniosek? Jak zwykle należy robić odwrotnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
tak tak, temat się skończył dzięki wyszczepieniu xDDDDDDDDD

@paw4da: No nie, to tylko taki zbieg okoliczności, że w czasie gdy 70% ludzkości co najmniej raz została zaszczepiona liczba hospitalizowanych i zgonów spadła niemal do zera xD szczepienia nic nie dały to tak samo się zrobiło xDDD
  • Odpowiedz
No no, wcale nie wojna, a rozsadne szczepienie xD

`
@NexciaK: No na pewno nie wojna skoro stan pandemii zakończono w maju tego roku
Widzę kolejny leming dla którego temat przestał istnieć wtedy kiedy media zmieniły temat zamykając jego jedyne źródło wiedzy xDDD
  • Odpowiedz
W zwiazku z #covid byla tutaj cala masa wpisow jawnie dyskredytujaca niezaszczepionych. Wyzywanie od szurow, niewiernych nauce, sugestie zeby zamykc ludzi w domach, czy zwalniac z pracy.

@NexciaK: ja byłem wyzywany przez tych co się nie zaszczepili, sam uważałem że szczepić się powinni tylko Ci co chcą...

Teraz jestem wyzywany od ukrofili bo twierdzę że pis robi pod górkę Ukraińcom mimo że podaję przykłady ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Elaviart: o popatrz się, szczepionki wyeliminowały całkowicie covid. To nie to że nastała wojna zaczęli wpuszczać niezaszczepionych Ukraińców i nagle już choroba się nie roznosiła, maski nie były potrzebne. Tacy właśnie jak ty są idealni do zamykania w domach pod byle pretekstem
  • Odpowiedz
@NexciaK: hmm, wcale organizacje rządowe nie wydają kasy na kształtowanie nastrojów publicznych. Jakby zechcieli promować Rosję to byś się nie obejrzał jakbyś nucił sobie Konarmiejskaje
  • Odpowiedz
Ale dlaczego ktoś miałby jeszcze gadać o pandemii i szczepieniach jak temat się zakończył w dużej mierze dzięki odpowiedniemu wyszczepieniu?

@Elaviart: debili jak widać nie sieją
  • Odpowiedz
@paw4da: Następny który myślał że jak w TV nie mówią to znaczy że temat nie istnieje xDD tylko co wpuszczeni Ukraińcy mają np. do Azji, Australii albo USA? Pandemia była globalna, podobnie jak szczepienia i ich skutki. Do tego myślałeś też że skoro w TV mówili o Polsce to covid tylko w Polsce był? xDD

Ale trzeba przyznać, że w temacie zostały już tylko naprawdę twardogłowe szury.
  • Odpowiedz