Wpis z mikrobloga

Polećcie jakiś fajny (może jakiś niezbyt oczywisty?) #serial do obejrzenia, nie musi być najnowszy, ale też żeby nie była to jakaś staroć sprzed 20 lat. Z ostatnich, które oglądałem i które mi się podobały to W Powietrzu, Rozdzieleni, From, The Last Man on Earth. Większość hitów typu Lost, Fargo, True Detective czy Breaking Bad widziałem. #seriale #coobejrzec #pytanie
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Smartek: MASH, wbrew powszechnej opinii nie jest to serial tylko komediowy. W prawdzie większości jest, ale są odcinki i sceny, które pokazują grozę wojny. Generalnie jest o chyba najbardziej antywojenny serial. Stary, ale ponadczasowy o uniwersalnych wartościach. Polecam jak nie oglądałeś.
* to nie jest serial sprzed 20lat, a sprzed 50 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Smartek: najlepszy serial w historii zaczął się ponad 20 lat temu, The Sopranos w 1999. To jest absolutna pozycja obowiązkowa, jak po obejrzeniu całego nie będziesz miał syndromu Soprano to coś z tobą nie tak. Facet musi to obejrzeć, tak jak przeczytać Ojca Chrzestnego, może zoomerki tego nie przetrawią, ale tu żyd już tak mocno zamieszał, że to stracone pokolenie.
  • Odpowiedz
@Smartek ja od siebie polecę:
- Mind Hunter (jeden z moich ulubionych)
- bojack horseman (specyficzny, z jednej strony komedia a często depresyjny)
- Narcos
- Suits (to już trochę tasiemiec)
-
  • Odpowiedz
@Smartek: Nieoczywiste a świetne miniseriale:

Dope - fabularny o epidemii opioidów w usa i rzymskiej rodzinie Sacklerów
Karny Batalion - ruska kompania braci, imho nawet lepsza
Wojna i Pokój z 2016 - niby trochę romansidło, nie sądziłem że tak mi się spodoba, niesamowity Paul Dano
O J Simpson - zbrodnia i sądzenie sławnego sportowca, taki dramat sądowy, super klimacik. W tle zamieszki z Los Angeles w 1992 i
  • Odpowiedz