Wpis z mikrobloga

Dostałem dzisiaj diagnozę zespołu Aspergera. Została wystawiona po 3 spotkaniu z lekarką. Nie wiem czy mam sie martwic czy cieszyć. Podejrzewałem to już od dluzszego czasu ale nie miałem formalnego potwierdzenia. Czy jest to coś co Mocno utrudni mi zycie? #pytanie #przegryw #asperger #autyzm #gownowpis #zdrowie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@soshiu: Jeśli to lekka sprawa a sam czujesz, że raczej nie jest z Tobą najgorzej to czuwaj, myśl nad tym co robisz, mówisz, nad zachowaniem, obserwuj reakcje ludzi, być może też ogarnij wiedzę co o Tobie mówią za plecami. W pewnym stopniu w ten sposób to "przepracujesz".
  • Odpowiedz
ale tacy ludzię są uciążliwi dla innych wiem bo z takim pracowałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rade86B: Pracowałeś z jedną taką osobą i na tej podstawie twierdzisz, że wszyscy są uciążliwi? Objawów spektrum autyzmu jest mnóstwo i u każdego wygląda to inaczej.
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: możliwe tylko jak podają w typowych zachowaniach jest np. brak empatii ( ͡° ʖ̯ ͡°) i on to miał. DO tego radość mu sprawia jak kogoś w-----a () ehh długo by pisać...na szczeście dziś już z nim nie pracuje ale ciężki człowiek do życia to był...
  • Odpowiedz
@Rade86B: Prawda. Mój brat prawdopodobnie też z takim pracuje i spore problemy z nim są, na studiach też musiał w jakimś projekcie z takim się męczyć. Wielu z nich nie nadaje się do pracy w grupie, nie da się z nimi dogadać, a jak nie jest coś po ich myśli to zaraz jest problem, bo ma być tak jak on chce i koniec xd. No ale szkoda ich, bo autyzmu
  • Odpowiedz
@soshiu sranie w banie. Autyzm utrudnia życie, ma objawy, są czynniki zwiększające prawdopodobieństwo jego wystąpienia, jest dziedziczny, jest nieuleczalną chorobą genetyczną. Czym się niby różni autyzm od jakiejkolwiek wrodzonej choroby psychicznej? Nie mam pojęcia czemu autyzm się nazywa zaburzeniem, a na przykład schizofrenię chorobą.
  • Odpowiedz