Aktywne Wpisy
wykop +26
Drodzy Wykopowicze,
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie: LINK
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Google w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
w odpowiedzi na Wasze liczne pytania udostępniamy listę słów, które obecnie są domyślnie ukrywane na Wykopie: LINK
Dobór słów na tej liście nie jest przypadkowy. Czerpiemy je z wypracowanych standardów, stosowanych m.in. przez Google w ich ocenie treści. Jednocześnie, jest to pierwsza wersja tej listy i zakładamy, że będzie ona rozwijana (zarówno dodawanie nowych słów, jak i usuwanie tych, które okażą się nietrafione).
Nadrzędnym
Reepo +749
O, już wiem czemu wprowadzono listę słów zakazanych przez reklamodawców XD @mickpl spodoba ci się XD
Otóż lista słów jest zasysana stąd: https://a.spolecznosci.net/core/6e512ac68bd38321c2381b069fa14a43/main.js (czytaj - wykop nią nie zarządza, reklamodawcy se wrzucają słowa jakie chcą, dzisiaj ma taką formę, a jutro może mieć inną. Zaczniesz obrażać jedną firmę co daje hajs, to pewnie nagle ta nazwa będzie usuwana z całego serwisu) jak wejdziesz w spolecznosci.net przenosi cię na stronę tri-table. Sprawdzamy
Otóż lista słów jest zasysana stąd: https://a.spolecznosci.net/core/6e512ac68bd38321c2381b069fa14a43/main.js (czytaj - wykop nią nie zarządza, reklamodawcy se wrzucają słowa jakie chcą, dzisiaj ma taką formę, a jutro może mieć inną. Zaczniesz obrażać jedną firmę co daje hajs, to pewnie nagle ta nazwa będzie usuwana z całego serwisu) jak wejdziesz w spolecznosci.net przenosi cię na stronę tri-table. Sprawdzamy
Jestem alkoholikiem. Pewnie teraz wyobrażasz sobie kolesia, który pije aż mu się film urwie, od którego wiecznie śmierdzi gorzałką I trzęsą mu się ręce, dopóki nie walnie chociaż jednego kielicha lub browara.
Nie dziwię się bo sam kiedyś tak właśnie myślałem i tym wypierałem swój alkoholizm.
Mój problem jest zgoła inny. Wódki nie lubię i ostatni raz piłem ją piętnaście lat temu na swoim weselu,symboliczny kieliszek, na gorzka w---a gorzka (swoją drogą po co pić coś by zaraz potem zabijać smak tego jakimś sokiem lub colą?), wino wypije czasem lampkę lub dwie do niedzielnego obiadu.
Ale p--o to już inna sprawa. Codziennie wieczorem, gdy już dzieciaki śpią to wypijam trzy, cztery piwa. Oczywiście po takiej dawce jestem powiedziałbym wstawiony ale rano wstaję wypijam kawę i wracam do normalności.
Później w ciągu dnia nawet nie myślę o piwie. Powiedziałabym wręcz że w ciągu dnia p--o mi tak nie smakuje i czuję się bardziej otępiały po wypiciu jednego niżbym wypił je wieczorem.
Nie mam też problemu z odstawieniem piwa na kilka dni. Ot, wieczorem chcę się mi bardziej pić i gorzej śpię. Ale po kilku dniach po prostu mam ochotę się napić piwa i ulegam tej pokusie. I tak w koło Macieju.
Wiem że powinienem udać się na jakąś terapię ale udaje że tego nie potrzebuje bo przecież wyniki badań mam w normie. Z drugiej strony boję się że będę więcej pić bo jeszcze kilka lat temu wystarczały mi dwa piwa przez weekend.
Może jak to napiszę to zmotywuje mnie to by wziąć t---k w troki i udać się do jakiegoś AA lub terapię.
#alkoholizm #a-----l
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Prosta droga do zapalenia trzustki, albo i nawet raka.
A-----l w każdej ilości zwiększa ryzyko raka, obniża samopoczucie i powoduje chroniczne zmęczenie.
Zobacz co to aldehydy octowy i jak działa na organizm.
Mi ostatnio pyknął miesiąc bez grama alkoholu i jestem szczęśliwy :-)
10 lat temu piłem sporadycznie, od święta
8 lat temu piłem w każdy weekend kilka piw, w---a sporadycznie
6 lat temu wypijałem czteropaka 3-4 razy w tygodniu
4 lata temu było to już 6-7 piw 3-4 razy w tyogdniu
(Nadal nie jestem alkoholikiem, przecież mogę nie pić kilka dni, chodzę normalnie do pracy, tylko wieczorami lubię się otumanić, rano jest lekki kac, ale po kawie i śniadaniu czuję się
Mam znajomego który po alkoholu był agresywny, nałogowiec. Ponad 20 lat temu zdecydował że nie będzie pił i nie pije. Tak po prostu¯\(ツ)/¯