Aktywne Wpisy
Trzesidzida +545
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Konfiarze pałują się do tak antypolskiej parti jak AfD? Jak będąc Polakiem można kibicować ruchowi którego liderzy podważają granicę polsko-niemiecką, chwalą Pakt Ribbentrop-Mołotow, obwiniają Polskę za wybuch II Wojny Światowej a upadek III Rzeszy nazywają klęską? Jak przedstawiciele narodu który tyle wycierpiał przez niemiecki faszyzm mogą wspierać niemiecką partię odwołującą się do faszyzmu?
#polityka #bekazkonfederacji #pytaniedoeksperta
#polityka #bekazkonfederacji #pytaniedoeksperta
Gdzie najlepiej wybić wentylację z garderoby żeby była jakaś wentylacja?
Do salonu? Do sypialni?
#budownictwo #remontujzwykopem #budujzwykopem #nieruchomosci #dom
Do salonu? Do sypialni?
#budownictwo #remontujzwykopem #budujzwykopem #nieruchomosci #dom
#komputery #pcmasterrace #gry
A Nvidia? Z Nvidią jak król. Z tych w miarę współczesnych (bo zaczynałem od FX5200) to był 1660 Super, Titan Xp, 3060Ti, 3070, 3090, 4090 - i każda prima sort.
@Atreyu fx5200 to gówno było jakich mało
czaskoski.jpg
pierwsza gra w którą grasz? Przecież od zawsze to tak działa, nvidia miała swoje technologie np. hairworks we Wiedzminie 3 które na AMD działały o kilkanaście FPS gorzej niż na sprzęcie nvidii o podobnej wydajności. Oczywiście to tylko jeden przykład, Nvidia ma takich technologii dziesiątki.
Mimo #!$%@? zagrywek obu firm to jednak nadal AMD jest lepsze pod względem
Sam kibicuję AMD z uwagi na ich politykę oraz otwartoźródłowość. Ale już swoją 4090-tkę mam od nvidii bo po prostu jest to dla mnie lepszy produkt.
To wystarczy spojrzeć jak zmieniła im się polityka na polu CPU, gdy udało im sie przescignac Intela.
Niski matketshare nawet z najgorszych firm potrafi wycisnąć otwartozrodlowe rozwiązania. A wysoki przykręcić kurek otwartości. Przyklad: Apple wydające OpenCL (tak, to samo apple,