Aktywne Wpisy
JessePinkman38 +49
Blokady dróg to już codzienność w Warszawie. Czekamy, już tylko na spełnienie postulatów lewicowych szurow z ostatniego pokolenia.
Dostają 500zl mandatu i następnego dnia blokują kolejne drogi ale wykopki mówią że powinno się godzinami stać w korku i siłowo nie sięgać ich z drogi bo przecież sprawiedliwie jest jak przyjedzie policja po godzinie dwóch i da im mandat z którego ci aktywiści sami się śmieja.
#polska #ostatniepokolenie #
Dostają 500zl mandatu i następnego dnia blokują kolejne drogi ale wykopki mówią że powinno się godzinami stać w korku i siłowo nie sięgać ich z drogi bo przecież sprawiedliwie jest jak przyjedzie policja po godzinie dwóch i da im mandat z którego ci aktywiści sami się śmieja.
#polska #ostatniepokolenie #
Linnior88 +11
Smieszy mnie jak ktoś mówi że jestem gruba i myśli że mnie tym obrazi( ͡° ᴥ ͡°)
Wolę być gruba niż brzydka (。◕‿‿◕。)
Wolę być gruba niż brzydka (。◕‿‿◕。)
Niestety, ale mam wrażenie, że gość trochę chce mnie naciągnąć bo poprosiłem o wyliczenie co i za ile chce kupić, to podał najdroższe farby, a na mieszkaniu była najtańsza farba za 5 dych bo nawet pucha leżała w piwnicy XD i nie mogliśmy wyczyścić lekkiego zabrudzenia ze ściany, bo farba zostawała na gąbce.
#wynajem #najem #nieruchomosci #prawo
@Derasot: łeee, najpierw mnie postawa Janusza #!$%@?ła, ale on jest jeszcze głupszy. Jak zostały rachunki do wyrównania to powiedz mu, że może sobie nadwyżkę wziąć na te rachunki i po robocie. W razie czego masz na dokumencie 300zł kaucji
Nie plac mu
@Derasot: niestety, Polacy biednieją, to i każdy teraz zaczyna liczyć każdą złotówkę :(
On nie miał prawa żądać od ciebie nawet złotówki, bo z mocy prawa, naturalne zużycie, jest już wliczone w najem. Powiedz, że ciocia z urzędu skarbowego, kazała ci się zapytać o potwierdzenie zapłaty podatku od najmu.
art. 675 par. 1 kodeksu cywilnego po zakończeniu najmu najemca obowiązany jest zwrócić rzecz w stanie niepogorszonym; jednakże nie ponosi odpowiedzialności za zużycie rzeczy będące następstwem prawidłowego używania.