Aktywne Wpisy

brzusio +760

nad__czlowiek +24
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait #it #pracbaza #korposwiat #kryzys #zwolnienia
Ja #!$%@?, 2024 rok to będzie prawdziwa plaga zwolnień. Wszyscy mówią, że kryzys dopiero się rozkręca i być może w 2025 będzie wyhamowywał. Dzisiaj spotify postanowił zwolnić 1500 osób ~17% załogi a nawet jeszcze nie mamy nowego roku xD
Ja #!$%@?, 2024 rok to będzie prawdziwa plaga zwolnień. Wszyscy mówią, że kryzys dopiero się rozkręca i być może w 2025 będzie wyhamowywał. Dzisiaj spotify postanowił zwolnić 1500 osób ~17% załogi a nawet jeszcze nie mamy nowego roku xD
Spotify is eliminating about 1,500 jobs, or about 17% of its workforce, in its third round of layoffs this year as the music streaming

A co jest najlepsze? Azjaci, każdy z którym miałem kontakt powiedział Dzień Dobry, do widzenia dziękuje, zawsze miał w telefonie przygotowane zdjęcie czy wpis w tłumaczu, często widać wstyd na ich twarzy kiedy nie bardzo potrafią powiedzieć po angielsku co mają na myśli ale zawsze jest sympatycznie. A Ukrainiec? 1000 ukrów i żaden nie użył słowa DZIĘKUJE.
Ja sobie nie wyobrażam wyjechać do obcego kraju gdzie nie znam języka i pomimo telefonu w kieszeni, nie korzystać z niego xD Najlepiej że oni nie są turystami na kilka dni tylko taka realacja z ich strony wygląda tutaj od miesięcy, prymitywy które nie wpadną na genialny pomysł korzystania z google tłumacza BO PO CO będe #!$%@?ć po swojemu i się denerwować i frustrować że poljak mnie nie rozumie a potem tetralnie z grymasem wychodzić.
#ukraina #bekazpodludzi #pracbaza i chyba #zalesie bo jutro pewnie znowu to samo xD dzięn jak codzień i tak się dzieje życia cud.
Ps. na 10 klientów 5 to ukraincy a 2 obcokrajowcy (głównie Hindusi chociaż coraz więcej widać kobiet z afryki). Wiadomo tacy najwięcej potrzebują pomocy więc najbardziej rzucają się w oczy ale i tak topkek jak się o tym pomyśli.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
piany z ust jak widzą newsa o pijanym kierowcy z ukrainy
Komentarz usunięty przez moderatora
I to ty innych od uposeldzonych wyzywasz xDD