Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +384
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.

Aggressiv +186
Widać, że uczą się od kolegów z pis.
W komentarzu wyjaśnienie. Wskaż różnice.
#polityka #konfederacja #bekazpisu
W komentarzu wyjaśnienie. Wskaż różnice.
#polityka #konfederacja #bekazpisu
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

1. Nowy model 3 nie dość, że na start jest droższy to dzięki optymalizacją produkcji przynosi sam w sobie więcej pieniążków.
2. Tesla drastycznie obniżyła ceny modelu S/X w USA. X to nawet zaczął się kwalifikować do dopłat.
3. Sprzedaż S/X to "tylko" 3% wolumenu całej sprzedaży Tesli.
4. Kasa z FSD to czysty zysk dla firmy, bo to software I obniżka ceny z 15k$ na 12k$ może przyciągnąć większą ilość chętnych na do dobrania tej opcji.
Dużo mieszanych sygnałów. Cięcia cen to pikowanie w dół kursu akcji, z drugiej strony model 3 który przyniesie więcej pieniążków, ale to trzeba rozkręcić produkcję.
#tesla #gielda
@PiotrFr Jednak miałem rację, że oszczędności są dla zarządu. Na własnym tyłku się nauczyłem, że trzeba czekać aż ilość zamówień spadnie, a nie ustawiać się w kolejce.
Kurcze, ten ekran z tyłu fajny, ale nie wiem czy dzieciaki nie dostałyby choroby lokomocyjnej od patrzenia w dół podczas jazdy. Kto to będzie sprzątał potem? Ja!
Za to szyby i wygłuszenie + lepsza aerodynamika no to by się zawsze
Jeszcze za wcześnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To fakt, wcześniej sobie upatrzyłem akcesoryjny ale skoro dało seryjnie, tym lepiej
@gonzo91: Liczba nie ilosc
to jest to o czym wczesniej pisalem, ze wraz z adopcja cena bedzie musiala spadac, bo early adopters sie nasyca
tak bylo z samochodami, tak bedzie z FSD, gdzie oczywiscie jest optymalna cena ponizej ktorej schodzic sie nie oplaca
ale w modelowaniu marzy, przychodow i zysko trzeba wziac pod uwage spadajace ceny i spadajace marze (i
@gonzo91: wczoraj napisałeś dobrze :P
https://wykop.pl/wpis/72588415/prawdopodobnie-to-fotki-project-highland-ktore-wyc#256583237
nie sledze tematu, ale stawiam, ze jakby bylo super to ybm slyszal o tym zewszad
takze zakladam, ze obecnie to caly czas niedopracowany produkt
dopoki i tak musisz jezdzic, uwazac na droge, znaki, skrecac, no ogolnie prowadzic samochod, nawet jak z jakas tam pomoca, ale caly czas musisz sie skupiac na jezdzie, to ten produkt jest niewiele wart
Early adopters zaplaca
@151346136: Tak, dlatego płacisz tylko może jakieś 30% jego ceny i jak będzie już dopracowany to będziesz już go miał po tej dużo niższej cenie. A w międzyczasie masz niedopracowany ale dalej jakoś funkcjonalny, może o wartości $5k? Każdy musi sam ocenić czy warto.
@gonzo91: Przecież ekran jest przede wszystkim do sterowania klimą czy grzaniem dupy na tylnych fotelach. Tesla ma patologiczną awersję do normalnych przycisków, więc trzeba było zrobić dotykowe.