Wpis z mikrobloga

- 8% more energy efficient 12% longer range.
- Better Drag Coefficient (0.219 from 0.225)
- New stronger speakers from 17 from 14
- USB-C 65Watts
- The front screen is brighter and more responsive
- New back screen
- Gear stalk is removed
- Ambient lights added
- Sits can also cool down
- Stronger WIFI antenna
- Stronger Bluetooth connectivity
- Additional microphones for better phone calls.
- Bigger rims
- Interior decorative lights
- 20-25% improvement in noise reduction (road and suspension)
- Also, the entire font suspension is assembled differently and has a different geometry.

więcej tutaj: https://wykop.pl/wpis/72591447/nowy-model-3-highland-oficjalnie-juz-dostepny-konf

#tesla #spacex #elonmusk #samochody #samochodyelektryczne #technologia
anonimowy_programista - - 8% more energy efficient 12% longer range. 
- Better Drag C...
  • 7
@anonimowy_programista: Ogólnie wszystko fajnie, ale spodziewałem się więcej? Bo wg Mata Watsona z carwow to jest to mid-life refresh a nie nowa wersja. Potwierdza to również to, że nie było nic grzebane w silnikach elektrycznych.
@gonzo91: A ja się spodziewałem mniej. Spodziewałem się więcej zmian wewnętrznych, niewidocznych. Silniki są plug&play i jak tylko mają nowszy lepszy to od razu prawie wsadzali do wszystkich modeli. Podobnie inwertery. Najważniejsze zmiany o których nic nie wiadomo:
- jak zmieniła się struktura wewnętrzna - czy jest inaczej lub taniej wykonana, czy jest bateria strukturalna
- jak się zmieniło okablowanie, czy dalej 12V instalacja
Aerodynamika wygląda że była blokowana przez lampy
@rskk: model 3 plaid? :D

kurrła no bo teraz jak masz LR + acceleration boost to wyniki do 100 mają bardzo bardzo podobne, ale ma gorsze hamulce itd. Ale za to LR może mieć hak holowniczy

ale jakby zrobili model 3 plaid z np. 2.5 do setki to bym się mocno zastanawiał czy nie zmieniać swojego 3 perf:)