Wpis z mikrobloga

Ja wiem ze to początek sezonu i wszystko się jeszcze 5 razy zamiesza, ale ile było trąbienia o tym że liga się profesjonalizuje, a kluby niezdrowo zarządzane zostaną zweryfikowane bardzo szybko. Tymczasem już rysuje się perspektywa płaskiej do granic tabeli i wyników losowanych w lotto, co widzieliśmy przez kilka lat przed uformowaniem się rodzimej Big 4. Big 4 już nie ma, miała piękny pogrzeb, a pod koniec rundy ostatnia druzyna tabeli będzie miała z 6 pkt straty do pucharów. Róbcie screeny.
#mecz #ekstraklasa
Pobierz Mihajuj - Ja wiem ze to początek sezonu i wszystko się jeszcze 5 razy zamiesza, ale i...
źródło: Screenshot_20230831_081041_Chrome
  • 11
@Mihajuj: W Polsce nie ma miejsca na żadną Wielką Czwórkę, a liga jest skazana na ciągłe roszady. Jest zbyt dużo klubów z dużym, ale niewykorzystywanym potencjałem. Przecież Śląsk ma spokojnie potencjał na poziomie Lecha (niszczony przez samorządową patologię). Górnik czy Ruch mają potencjał na czołową czwórkę. Z obecnej "wielkiej czwórki" Lech, Raków i Pogoń to zespoły historycznie nie najwyższych lotów. Warszawa to nie Paryż, więc Legia nie odstawi ligi tak jak
Po pierwsze to Raków, Legia i Lech mają dopiero po 4 mecze rozegrane.

@czlapka: To jest klasyczny argument, tylko przy losowaniu wyników nie ma absolutnie żadnego powodu, żeby sądzić, że będzie z tego 6 punktów, skoro w dotychczasowych 4 meczach Lech i Raków odniosły po dwa zwycięstwa XD
@blehblehbleh Owszem. Do tego jeśli Raków i Legia będą miały cała jesień w pucharach to na pewno w lidze będzie słabiej.
Ale to co pisze OP to są totalne z dupy przemyślenia bo rok temu wyglądało to identycznie (a patrząc na Lecha to nawet gorzej)
@RunAway268: Nie wiem co cię śmieszy. Oceniam kluby po potencjale miasta i lokalsow. Od dobrych paru lat Wisła gra gnój, a teraz kisi się w I lidze przez #!$%@? zarządzanie, ale prędzej czy później wróci do czolowki. Wrocław, Kraków, Poznań, Szczecin, Gdańsk - to są miasta z największym potencjałem poza Warszawą, a Wrocław ma największy, ze względu na to, że Śląsk jest jedynym klubem piłkarskim, miasto jest bogate i kibicowsko kontroluje